banner564

Ada turu kötü bitti

Akıncılar’a gezmeye giden 4 kafadar, askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Rum tarafına geçti orayı da gördükten sonra Metehan’dan dönüş yaparken Türk polisine yakalandı

Ada turu  kötü bitti
banner598
Çiğdem AYDIN
Kuzey Kıbrıs’taki sınır köylerinden Akıncılar’a (Luricina) arabaları ile gezmeye giden 4 kafadar, askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Rum tarafına geçti. Güney Kıbrıs’ta da akşama kadar gezen 4 kişi akşam olunca Metehan Sınır Kapısı’ndan tekrar Türk tarafına dönmeye kalkınca polis tarafından yakalandı.
Askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Güney Kıbrıs’a kullanımlarındaki araç ile geçen zanlılar Umut Birçek, Uğur Birçek, Bahar Birçek ve Ülkü Birhanlı dün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldılar. 
Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Namık Özkan olayla ilgili bulguları aktardı. Özkan huzurda bulunan zanlılar Umut Birçek, Uğur Birçek, Bahar Birçek ve Ülkü Birhanlı’nın 22 Ocak 2016 tarihinde Luricina bölgesini gezmek için giriş yaptıklarını ve oradan askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Güney Kıbrıs’a geçtiklerini söyledi. 

Akşam saatlerinde geri döndüler
Polis zanlıların daha sonra akşam saatlerinde Kermiya Sınır Kapısı’ndan ülkemize giriş yapmak istedikleri esnada tespit edilerek tutuklandığını belirtti. Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ve zanlıların mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlıların ilerde görüşülecek davalarında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurt dışına çıkışlarının yasaklanması ve 15 günde bir ispati vücut etmeleri koşulu ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2017, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474