banner564

‘Adalet nerede’

Hasan Özgöçmen’i öldürüp Güney Kıbrıs’a kaçan Pakistanlı zanlının iade edilmemesi aileyi acıya boğdu

‘Adalet nerede’
banner598

 İskele’de ormanlık alanda 30 Eylül 2018 tarihinde darp edildikten sonra kemerle boğularak öldürülen 53 yaşındaki resim, heykel ve seramik sanatçısı Hasan Işık Özgöçmen’in ailesi perişan. Özgöçmeni öldürdükten sonra Güney Kıbrıs’a kaçan Pakistan uyruklu Muhammad Salman, Rum polisi tarafından yakalandı ancak zanlı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne iade edilmedi. Rumlar zanlıyı ülkeden atarken, acılı aile isyan etti.

Öldürülen Hasan Özgöçmen’in ağabeyi Savaş Özgöçmen, devletin hiçbir şekilde konuyla ilgilenmediğini, kendilerine yardımcı olmadığını ifade ederek, devlet yetkililerine eleştirilerde bulundu. 

Bir baş sağlığı bile dilenmedi
Çayönü Köyü’nde gerçekleştirilen Halk Meclisi programına katılan Hasan Özgöçmen’in acılı ağabeyi Savaş Özgöçmen, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve hükümete eleştirilerde bulundu.
Programda konuşan acılı ağabey, “Öğretmen kardeşim Pakistanlı tarafından öldürüldü. Pakistanlı Rum tarafına kaçtı alamadık. Devleti yanımda hiç görmedim bu konu ile ilgili. Bu çocuk bir KKTC vatandaşı ve aynı zamanda devletin bir öğretmeniydi. Milli Eğitim Bakanı hiç ilgilenmedi, bu çocuğun ailesi nerede kalıyor ne yapıyor bir başsağlığı dilemedi. Yardım istedik birçok yerden kâğıtçıkların üzerine not aldılar ama kimse geri dönmedi. Limasol yollarına düştük mahkemeyi bulduk. Rum polisi Türkçe mesaj atar doğru ya da yanlış gelişmeleri aktarır ama bizim burada bir yetkili ailemize bir telefon bile açıp durum bu aşamadadır demiyor. Aile olarak bu konuda herkesten yardım istiyoruz ” diyerek üzüntüsünü dile getirdi. 
Savaş Özgöçmen, ülkeye çalışmak için birçok yabancının getirildiğini ve tam bir sorma gir hanı yaşandığını savunarak, “Çalıştırma için getiriyorlar bunları sonra beğenmiyorlar atıyorlar sokağa. Aç, susuz bir insan cebinde parası yok kalacak yer yok. Yolda iyi niyetten araçlarına alan insanları öldürüyorlar. Kim dur diyecek buna?” diyerek yetkililere sorular yöneltti. 
Savaş Özgöçmen sözlerine şöyle devam etti: 
“Rum tarafı delilleri istiyor, vermiyoruz; biz katili istiyoruz, onlar vermiyor. Rum tarafında dava açmayı düşündüm boşuna paranı harcama dediler. Eğer delilleri sunamazsan mahkemeye kişi aklanacak. Özellikle işverenler devlet en az bu suçu işleyen şahıs kadar suçludur. 20 Temmuz da bu iş bitmedi. Eğer bir anlaşma olmazsa bu ülkede ve her katillik yapan güneye, güneydeki de kuzeye kaçacaksa bunun sorumlusu kim olacak?  Eğer bir anlaşma olmalı yoksa her zaman sorunlar yaşanacak.” 

Ne yapalım biz, hangi yola gidelim?
Devletin ne bir avukat, ne de bir yol gösterici olarak hiçbir şekilde yanında olmadığını ifade eden acılı ağabey, “Ne yapalım biz, hangi yola gidelim?” diyerek yaşadığı çaresizliği anlattı, yetkililerden yardım istedi   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473