banner564

Adil bir düzen kurulmalı

Asım İdris, “Zihniyetler değişmediği sürece, sistemlerin değişmesi mümkün değil” dedi

Adil bir düzen kurulmalı
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreter Yardımcısı Asım İdris, ister parlamenter, isterse başkanlık sistemi olsun, önemli olanın beyinlerdeki anlayış olduğuna dikkat çekti ve zihniyetler değişmediği sürece, sistemlerin değişmesinin mümkün olmadığını vurguladı.
İdris yazılı açıklamasında, ülkede yapanın yanına kar kalmayacağı, hesap sormanın içselleştirilerek, kanıksandığı bir düzen kurulmasının şart olduğunu vurguladı. Şeffaflık ve hesap verebilirliğin önemine dikkat çeken Asım İdris, örtülü ödenek bütçesinin bu olgular açısından önemli bir gösterge olduğunu kaydetti ve “Demokrasinin en temel ilkelerinden biri seçilmişlerin kamu yönetiminde halktan gizli harcamalar yapmamasıdır. Bir yandan şeffaflıktan bahsederken, diğer yandan örtülü ödenek bütçelerini artıran hükümet bu açıdan da sınıfta kalmıştır” diye konuştu.
İdris, Kıbrıs konusu, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve gündemdeki konulara yönelik değerlendirmelerde de bulundu.

“Ülkede değişim başlamıştır”
2013 yerel seçimlerinden itibaren yavaş da olsa ülkede bir değişim sürecinin başladığını belirten Asım İdris, son yerel seçimlerde etkisini biraz daha fazla gösteren değişimin Nisan ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de süreceğini kaydetti. İdris, bağımsız aday Mustafa Akıncı’nın Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanacağına da inanç belirtti.

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2015, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473