banner564

Üçe katlandı

Kıbrıs Havayolları’nın kapanmasının ardından Yunan şirketi Aegean Airlines, Larnaka uçuşlarının sayısını artırdı

Üçe katlandı
banner598
   Kıbrıs (Rum) Havayolları’nın kapanmasının ardından Yunan şirket Aegean Airlines’in Güney Kıbrıs’ın havacılık sektörüne büyük bir yer alacağı duyuruldu. 
   Fileleftheros gazetesi, Aegean Airlines’ın Kıbrıs Havayolları’a kilit vurulmasıyla oluşan açığı kapama amacıyla, ayrıca yeni güzergahlar belirleyerek iyi çalışılmış hareketlerle sektöre dinamik bir giriş yapmakta olduğunu yazdı. Gazete genel olarak da havacılık sektöründeki hareketlerin dinamik olduğunu; sadece  iki şirketin (Aegean ve Blue Air) çeşitli güzergahlara haftada 72 yeni uçuş yapacağını açıkladığını belirtti. 
   Aegean’ın, yeni uçuş programıyla, Nisan ayına kadar haftalık uçuşlarını 35’ten 104’e çıkaracağını belirten gazete, şirketin Güneyde geceleyen uçaklarını da 1’den 4’e çıkaracağını aktardı. Aegean’ın Güney Kıbrıs’tan 15 direkt seferle 8 ülkeye uçacağını ve Güney Kıbrıs’a ve Güney Kıbrıs’tan olmak üzere 15-17 milyon koltuk sunacağını kaydeden gazete, “Kıbrıslı personel” sayısının da aşamalı olarak 50’den 140’a çıkarılacağını belirtti. 
   Basın toplantısında Aegean Airlines Başkan Yardımcısı Eftihios Vasilakis’in, yeni seferlerini açıkladığını kaydeden gazete, buna göre Atina ve Selanik uçuşlarının artırılmasının yanı sıra Rodos, Kandiye, Santorini, Mikonos, Londra, Paris, Roma, Milano, Münih, Tel Aviv, Beyrut ve Kiev’e aşamalı olarak uçuçlar başlatılacağını aktardı. Blue Air’ın da Atina için her gün ve Selanik için haftada üç uçuşa başlayacağını kaydeden gazete, şirketin uçuş programının genişletilmesinin beklendiğini de belirtti.

Çalışanlar bugün meclis’e gidiliyor

   Gazete Kıbrıs Havayolları çalışanlarının  Rum Maliye Bakanlığı önünde başlattıkları protestolarını  Rum Başkanlık binası önüne taşıdığını yazdı.
   Protesto devam ederken çalışanların örgütlü olduğu sendikaların temsilcilerinin başkanlığa kabul edilerek, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e onayladıkları bildiriyi verdiğini kaydeden gazete, temsilciler beklenirken çalışanların Başkanlık önündeki yolu kapadığını belirtti.
    Anastasiadis’in sendika temsilcileriyle yaptığı görüşmenin ardından konuşan Rum Hükümet Sözcü Vekili Viktoras Papadopulos, Anastasiadis’in taleplerine anlayış gösterdiğini belirtti. Yasada öngörülen maaşların ödeneceğini, ayrıca İhtiyat Sandığı’ndaki boşluğun kapatılacağını söyleyen Papadopulos, diğer taleplerin de bütçenin elverdiği kadarıyla anlayışla inceleneceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2015, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474