banner564

Ağır cezaya havale edildi

Ayrıldığı sevgilisini av tüfeği ile 4 el ateş ederek öldüren, ardından da intihara teşebbüs eden Hayrettin Özcömert için yargı süreci başladı

Ağır cezaya havale edildi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da, 5 Ekim 2017 tarihinde, eski sevgilisi Halime Çetin’i, av tüfeği ile öldüren, cinayetin ardından aynı tüfekle intihara teşebbüs eden Hayrettin Özcömert, dün çıkarıldığı Gazimağusa Ceza Mahkemesi tarafından yargılanmak üzere Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edildi. Sanık, 10 davadan itham edilirken, davası 26 Şubat 2018 tarihine ertelendi. Bu arada konuşamadığı için yazıyla iletişim kuran sanık, “İyi değilim, iyileşmek istiyorum” dedi.

On davadan yargılanacak
İddia Makamı Başsavcılık adına Hasan Boşnak’ın hazır bulunduğu davada, sanık Hayrettin Özcömert, “Taammüden adam öldürme, adam öldürme, kanunsuz ateşli silah tasarrufu, kanunsuz ateşli silah taşıma, kanunsuz ateşli silah kullanma, 6 adet av tüfeği fişeği bulundurmak sureti ile kanunsuz patlayıcı madde tasarruf etmek, kanunsuz patlayıcı madde taşımak, ağır bir suç işlemek kastıyla Halime Çetin’e ait ikametgâha girmek, izinsiz olarak ikametgâha girmek ve intihar etmek kastı ile av tüfeğini kullanarak meskun mahalde ateş açmak” olmak üzere 10 davadan itham edildi.

Sanık: Hiç iyi değilim
Mahkemede söz alan ve konuşamadığı gerekçesi ile yazıyla iletişim kuran sanık Hayrettin Özcömert, hiç iyi durumda olmadığını ve sağlığına kavuşmak istediğini ifade etti. Yargıç Gökhan Asafoğulları, huzurundaki davayı 26 Şubat 2018 tarihinde Gazimağusa’da oturum yapacak olan Ağır Ceza Mahkeme Heyeti’nin huzuruna havale ettiğini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2018, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473