banner564

Ağlaya sızlaya cezaevine

25 miligram uyuşturucu suçundan yargılanan Ümit Ay ve Şengül Akburç’a 3’er ay hapislik verildi

Ağlaya sızlaya cezaevine
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da geçtiğimiz Aralık ayı içerisinde 25 miligram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde tasarruf ettikleri gerekçesi ile tutuklanan Ümit Ay ile Şengül Akburç dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 3’er ay hapse mahkum edildi.
Gazimağusa Ağır Ceza Mahkme Heyeti adına kararı okuyan Yargıç Mesut Mesutoğlu, sanık 2 Şengül Akburç’un eniştesi Osman Özbayır’ı arayarak evinden eşyalarını almak için yardım istediğini, eve gittiklerinde ise Şengül Akburç’un eniştesinin isteği üzerine arabanın torpido gözünde bir kağıda sarılmış olan 25 miligram ağırlığındaki “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu maddeyi alarak sanık 1 Ümit Ay’a verdiğini söyledi.

Uyuşturucu önlenemez derecede yaygınlaşıyor
Uyuşturucu suçlarının her geçen gün önlenemez şekilde yaygınlaşarak arttığına dikkat çeken Mesutoğlu, Ağır Ceza Mahkemelerinin gündemlerinde açık ara en yoğun olan uyuşturucu suçlarına mahkemelerin hoşgörü ile yaklaşmasının ve hapislik dışında bir ceza vermesinin mümkün olamayacağını vurguladı.

Benzer sabıkaları var
Her iki sanığında benzer sabıkası nedeni ile kısa süre önce mahkeme tarafından hapis cezasına mahkum edildiğini de anımsatan Mesutoğlu, sanıkların mahkemenin kendilerine verdiği fırsatı iyi değerlendirip ıslah olmak yerine kısa süre içerisinde yine aynı suçlar ile mahkeme huzuruna çıktıklarını ifade etti. 
Sanıkların suçlarını kabul ederek adaletin erken tecellisine katkıda bulunduklarını da göz önünde bulundurduklarını belirten Mesutoğlu, sanıklara son kez fırsat mahiyetinde kısa bir hapislik cezası vermeyi uygun bulduklarını ifade ettikten sonra sanıkları 3 ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2016, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474