banner564

Ağustosta hizmette

Bakan Üstel, Gürdağ Entegre Atık Geri Dönüşüm ve Geri Kazanım Tesisi hakkında bilgi aldı

Ağustosta hizmette
banner598

Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, ülkemize yeni kazandırılacak olan Gürdağ Entegre Atık Geri Dönüşüm ve Geri Kazanım Tesisini ziyaret etti.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, tesiste ileri parçalama yöntemi ile uygun atıklardan geri dönüşüm ve geri kazanım yapılacak, atıklardan katı, sıvı ve gaz halinde yakıt elde edilecek. 
Proje kapsamında katı ve sıvı atıklar için ayrı iki piroliz tesisi, tıbbi ve tehlikeli atıklar için tehlikeli atık yakma fırını ve inşaat-hafriyat atıklarının işlenmesi için tesisler bulunuyor.
Proje kapsamında lastik, arıtma ve dip çamurları, petrol türevi ve kontamine atıklar, bitkisel ve madeni atık yağlar, tıbbi atıklardan enfeksiyöz atıklar, atık ilaçlar, atık tarımsal ilaçlar ve inşaat-hafriyat atıkları tesiste işlenebilecek.
Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, Çevre Koruma Dairesi yetkilileri ile yaptığı incelemelerde, yetkililerden tesisin en kısa zamanda hayata geçebilmesi için gerekli teknik desteğin sağlanmasını istedi.
Üstel, daha önce ülkede tehlikeli atıkların bertaraf edilebileceği bir tesis bulunmadığına, bu nedenle bu tesisin hayata geçmesinin önemine vurgu yaptı.
Tarihi geçmiş ilaçlar, tarımsal ilaçlar ile benzeri tehlikeli atıkların geçmiş yıllarda güvenli olarak depolandığını dile getiren Üstel, tehlikeli atıkların artık depolanmadan direkt tesiste işlenebileceğini belirtti.
Gürdağ Entegre Atık Geri Dönüşüm ve Geri Kazanım Tesisinin Çevre Koruma Dairesi tarafından online sistem üzerinden takip edilebileceğini söyleyen Üstel, hangi atıkların nasıl değerlendirildiği daire personeli tarafından izlenip, denetleneceğini, ayrıca tesisten çıkacak olan gaz emisyonlarının 24 saat online sistem üzerinden görüntülenebileceğini de vurguladı. 
Üstel, kısa süre içerisinde tüm eksikliklerin giderilerek Ağustos ayı içerisinde tesisin faaliyete geçeceğini de ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474