banner564

‘Ağzımızın tadı kaçtı’

Vatandaşlar, hayat pahalılığından dolayı gerektiği gibi iftar sofraları kuramadıklarını söylüyor

‘Ağzımızın tadı kaçtı’
banner598

 Ömer KADİROĞLU 

Ülkedeki ekonomik koşulları, temel tüketim ürünlerinin giderek pahalılaşması bu yıl Ramazan sofrasının da tadını kaçırdı. 
Ramazanda oruç tutanların protein, vitamin, karbonhidrat açısından zengin beslenmesi gerekirken,  vatandaşlar pahalılıktan dolayı geniş sofralar kuramadıklarını söylüyor.
Diyalog’a konuşan vatandaşlar, bir iftar sofrasının günlük maliyetinin 100 lirayı bulduğunu ifade ederken, “İftar sofralarımızı ucuza mal etmeye çalışıyoruz. Pahalılık karşısında zor günler geçiriyoruz” diyor.

Vatandaş ne dedi… ?

Gülsün Aslan:
İftar sofraları normal günden daha zengin olsun diye çeşitler artıyor ancak son zamanlarda her şey pahalı olduğu için maalesef dört dörtlük iftar sofrası kurulamıyor. Sebze, hurma, çorba, ana yemek ve tatlı olması gereken sofralar ne yazık ki giderek fakirleşiyor. Güzel bir iftar sofrası için en az günlük 100 TL masraf yapılması gerekiyor. Pahalılık nedeniyle et alamıyoruz ve sağlıklı beslenemiyoruz. Elimizdeki imkânlar doğrultusunda sofralarımızı kuruyoruz.

Canan Nartekin:
Her yıl mutlaka oruç tutuyorum. Genel olarak iftar soframızda çorba ve ramazanın olmazsa olmazı güllaç bulunuyor. Sağlıklı beslenmeye çalışıyoruz ancak her şey çok pahalı. Bu pahalı ortamda bir de iftar sofrası kurmak çok zorlaştı. Dört dörtlük bir sofra kurmak en az 100 TL’ye mal oluyor.

Mahmut Yağmur:
Herkes pahalılıktan şikâyet ediyor ancak her gece mekânlar tıklım tıklım doluyor. Sağlıklı beslenebiliyorum. Hiçbir zaman tavuğum da etim de eksik olmadı sadece alınan et ve tavuğun kilosunda azalma oldu ancak hiçbir zaman eksik olmadı.

Nihat Sarıhan:
Oruç tutuyorum ve oruç tutanların çok sağlıklı beslenmesi gerekiyor. Hayat pahalılığı nedeniyle herkes istediğini alamıyor. Allah neyi kısmet ediyorsa onunla iftar soframızı açıyoruz. Gücümüz yettiğince sofralarımızı kuruyoruz. Şükretmemiz gerekiyor. Bizim bulduklarımızı bulamayan kişiler de var. Güzel bir iftar sofrası hazırlamak için 80 TL’den aşağıya alışveriş yapamıyoruz.

Hüseyin Arslan:
Oruç tutuyorum. İftarlarda eskiden çok zengin sofralar kurulurdu.  Geçmiş yıllara nazaran iftar sofraları gittikçe fakirleşiyor. Pazara gidiyoruz ancak marketteki fiyatlarla pazarda da karşılaşıyoruz. İftar soframızı hazırlarken elimizdeki imkânlar doğrultusunda kuruyoruz. Normalde iftar sofraları zengin olması gerekirken normal bir sofra ile iftar yapıyoruz. İftar sofralarımızı ucuza mal etmeye çalışıyoruz. Pahalılık karşısında zor günler geçiriyoruz.

Hasan Çelik:
Her yıl oruç tutarım. İftar sofralarının zengin olmasını istiyoruz ancak yüksek fiyatlar buna engel oluyor. Dört kişilik bir iftar sofrası 40-50 TL’den aşağıya değildir. Elimizdeki imkânlarla sofralarımızı kurmaya çalışsak da sofralar artan fiyatlar karşısında fakirleşti.

Emine Eger: 
İftar sofrası için alışveriş yapıyoruz. Her şey çok pahalı ve bir iftar sofrası gecelik 100 TL’ye mal oluyor. Kısmette olan neyse onlar sofradaki yerini alıyor ancak fiyatlar düşük olsa herkes tatlısından meyvesine, sebzeden etine her şeyi sofrasında bulundurabilecek.

Sadet Öztürk:
Bir rahatsızlığım nedeniyle oruç tutamıyorum ancak eşim tutuyor. İftar sofrası kuruyorum ancak her şey çok pahalı. Dört kişilik bir ailenin günlük 100 TL sofra masrafı var. Yaşanan pahalılık nedeniyle zengin iftar sofraları giderek fakirleşiyor. Dilerim fiyatlarda düşüş olur ve herkes sofralarına her şeyi koyar.

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

tl, TC Yİ YÖTENLER YÜZÜNDEN DİBE VURUNCA DURUM BU HALE GELDİ.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474