banner564

Ahmet Kaşif : Hava Kontrolörleri kabul etti

Ahmet Kaşif : Sorunlar bir çırpıda değil, konuşarak, tartışarak ve azami müştereklerde buluşarak çözülebilir

Ahmet Kaşif : Hava Kontrolörleri kabul etti
banner598

 Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Kıbrıs Türk Hava Trafik Kontrolörleri Derneği Başkanı İzzet Derkan ve Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği Başkanı Birol Bilgin ile beraberindeki heyeti kabul etti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nda bugün saat 15.00’te gerçekleşen kabulde konuşan Kıbrıs Türk Hava Trafik Kontrolörleri Derneği Başkanı Derkan, Bakan Kaşif’e ilk kez  ziyaret gerçekleştirdiklerini belirtti.

UÇUŞ EMNİYETİ VE İKİ DERNEK ARASINDAKİ İLİŞKİNİN DEVAMI

İzzet Derkan, Ahmet Kaşif’i ziyaret etmelerindeki amaca değinerek, uçuş emniyeti ve iki dernek arasındaki çalışmaların geçmişte olduğu gibi gelecekte de devam etmesi için neler yapılabileceği konularının ele alınacağını söyledi, bakandan bu konuda destek talep edeceklerini ifade etti.

Derkan, dünyada, Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs’ta aktif olarak bu görevini yapanların sorunlarını ve özlük haklarını da ele alacaklarını kaydederek, projelerinden de söz edeceklerini söyledi.

Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği Başkanı Birol Bilgin ile birçok seminer ve panelde bir araya geldiklerini ifade eden İzzet Derkan, düzenledikleri son seminer hakkında kısa bir bilgi verdi.

“İSTİHDAM EN BÜYÜK SORUN”

Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği Başkanı Birol Bilgin ise konuşmasında Kıbrıs Türk Hava Trafik Kontrolörleri Derneği ile sorunlarının benzer olduğunu ifade ederek, “Bu sorunların başında hava trafik kontrolörlerinin istihdamı geliyor” dedi.

Bilgin, istidam sorununun sadece Türkiye’de ya da Kuzey Kıbrıs’ta değil, dünya yaşandığını söyledi.

“HAVA TRAFİK KONTROLLERİNİN YETİŞMESİ ÇOK ZOR”

Birol Bilgin, hava trafik kontrollerinin yetişmesinin çok zor olduğunu söyleyerek, “Dünyada bu Neyine personelin başka mesleklere kaçışının önüne geçmek ve mesleği daha gözde hale getirmek için özlük hakları ile ilgili çalışmalar yapılıyor” dedi.

Hava trafik kontrollerinin yetişmesinde kurumsallaşmış bir eğitimin şart olduğuna da dikkat çeken Bilgin, bu alanda uzmanlaşmanın önemine vurgu yaptı.

“DESTEK BEKLİYORUZ”

Hava trafik kontrollerinin özlük haklarının uçuş ve hava sahası emniyeti için önemine dikkat çeken Bilgin şunları ekledi:

“Hava sahasındaki eksiklerimiz belirlidir. Bu eksiklikleri bir an önce kapatabilmek amacıyla, uygun modeller çerçevesinde ve ortak çalışmalarla, hem kendi ülkemizdeki hem Kuzey Kıbrıs’taki kanunları işlevsel hale getirebilecek siyasi kimliklerden destek bekliyoruz.”

“HAVACLIK SEKTÖRÜ ÜLKELERİN VİZYONU HALİNE GELDİ”

Bilgin konuşmasında, havacılık sektörünün ülkelerin vizyonunu haline geldiğine işaret ederek, bu alanda bir yarışın söz konusu olduğunu söyledi, endüstrinin büyüklüğüne dikkat çekti.

“SORUNLAR BİR ÇIRPIDA DEĞİL, KONUŞARAK, TARTIŞARAK VE AZAMİ MÜŞTEREKLERDE BULUŞARAK ÇÖZÜLEBİLİR”

Bakan Kaşif ise kabuldeki konuşmasında, 1994 yılında bu birimin bakanlığını yaptığı ve konuları iyi bildiğini söyledi, “Sorunlar bir çırpıda değil, konuşarak, tartışarak ve azami müştereklerde buluşarak çözülebilir” dedi.

Kaşif, sorunların çözümünde ülkedeki ve dünyadaki ekonomik şartların da göz önünde bulundurulduğunu ifade etti.

“İYİLEŞTİRİLMESİ GEREKEN ÖZLÜK HAKLARI VAR”

Ahmet Kaşif, “İyileştirilmesi gereken özlük hakları var. Bunları kademeli şekilde muhakkak iyileştireceğiz” dedi

Kaşif, konuşmasında her mesleğin sevgi ve özveri istediğini ifade ederek, hava trafik kontrolleri kurumunun ülke için önemine de dikkat çekti.

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2013, 17:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473