banner564

Ahmet Tüccar 7 yıl hapislik cezası aldı

Bir milyona yakın parayı zimmetine geçirdiği iddiasıyla 169 davadan yargılanan mahkeme mukayyidi Ahmet Tüccar 7 yıl hapislik cezası aldı

Ahmet Tüccar 7 yıl hapislik cezası aldı
banner598
Zorkun TAŞER
Lefke ve Güzelyurt Kaza Mahkemeleri’nde çalıştığı dönemde Bir milyona yakın parayı zimmetine geçirdiği iddiasıyla 169 davadan yargılanan mahkeme mukayyidi Ahmet Tüccar, 7 yıl hapislik cezası aldı.  Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanığın 8 yıl içerisinde farklı tarihlerde vatandaşların mahkeme veznesine yatırdığı 1 Milyon TL’ye yakın parayı çaldığı belirtildi. 
Başkan Ömer Güran Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan heyetin oy birliği ile vermiş olduğu hapis kararında, hafifletici nedenlerin sanığın emekli ikramiyesi olan 180 bin TL’yi devlete vermesi ve aleyhine getirilen davaları kabul etmesi olduğu açıklandı. Ayrıca sanığın işlediği suçtan pişmanlık ve utanç duyup intihara teşebbüs ettiği de vurgulandı. Kararı okuyan Başkan Güran, sanığın işlemiş olduğu “Kamu görevlisi tarafından sirkat” suçunun ciddi, vahim ve toplumun kamu görevlilerine olan güvenini sarstığını belirterek, bu suçu işleyen sanığına hapis cezası vermeyi uygun gördüklerini açıkladı. 

Çaldığını ikramiyesi ile tazmin etti
Güran, hapis cezasının süresini belirlerken hafifletici nedenleri göz önünde bulundurduklarını; sanığın ilk günden suçunu kabul edip adaletin erken tecellisine yardımcı olmasının, 180 bin TL emekli ikramiyesini çaldığı paraların bir kısmını tazmin etmek için devlete vermesinin lehine hafifletici neden olarak değerlendirildiğini ifade etti. Güran, sanığı yargılandığı davalardan mahkûm ettiklerini ve oy birliği ile 7 yıl hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2014, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473