banner564

“Aile dramlarına son vereceğiz”

Hamza Ersan Saner, muhaceret affının çok kısa bir süre sonra hayata geçeceğini açıkladı

“Aile dramlarına  son vereceğiz”
banner598
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, katıldığı bir televizyon programında muhaceret affı konusunda İçişleri Bakanlığı ile birlikte sıkı bir koordinasyon içerisinde çalıştıklarını kaydetti. Muhaceret affının, çalışma izni ve çalışma izninden dolayı muhaceret izni konularında sıkıntı yaşayanları kapsayacağını kaydeden Saner, "Aile dramlarına son vereceğiz” dedi.
Saner, En kısa zamanda hayata geçirmeyi planladıkları muhaceret affının adli suçları kapsamayacağının altını çizdi.
Cezaya düşenlerin mevcut işverenlerin hatası ve yapmadığı yatırımlardan dolayı kaçağa düştüğüne değinen Bakan Saner, kaçak işçi çalıştırmanın cezasının 5 asgari ücret olduğunu, bu cezanın ödenme oranının %25 olduğunu belirtti. 
Cezaların işverenler tarafından ödenmediğini ve daire tarafından tahsil edilemediğini ifade eden Saner, kaçak işçi ile ilgili ceza konusunda yeni bir çalışma yaptıklarını ve cezanın kademeli olarak arttırılacağını belirtti.
Lapta Huzurevi konusunda açıklama yapan Saner, 40 yıldır huzurevi olmamasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.
Saner, Bakanlığa bağlı ilgili birimlerden bazı görevlilerin Türkiye’deki yaşlı bakım evlerini incelemek amacıyla bir teknik geziye katılacağını, teknik incelemelerden elde edilecek bilgi ve tecrübeyle hazırlanacak ihtiyaç programına uygun olarak huzurevi için en kısa sürede bir proje yarışması düzenleneceğini ve 2017 yılının başında huzurevi projesinin temelinin atılmasının hedeflendiğini söyledi.
Bakan Saner, Kadın Sığınma Evi ve Engelsiz Yaşam Evi hakkındaki perojeleri ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2016, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473