banner564

‘Joker’ bir numara

Dünya genelinde gerçekleştirilen protestolarda eylemciler maske takmayı tercih ediyor

‘Joker’ bir numara
banner598

 Sinemadaki Joker fırtınası, gündelik hayatı da etkiliyor. Kostümlü partilerden sokak protestolarına, her yerde Joker karşımıza çıkıyor. Joaquin Phoenix'in hayat verdiği 'Joker' karakteri, gişede rekordan koşarken, protestoların da yeni yüzü oldu. Lübnan'dan Hong Kong'a devam eden kitlesel eylemlerde protestocuların tercihi 'Joker' maskesi oldu. Eylemciler, 'V for Vendetta', 'Darth Vader', 'Dali' maskeleriyle de gösterilere katılıyor. Joaquin Phoenix'in canlandırdığı, başarısız bir komedyen olan Arthur Fleck'in zamanla kimliğinden uzaklaşarak kendisini suç dünyasında bulduğu 'Joker' karakteri, protestoların da gözdesi oldu. Lübnan, Hong Kong, Şili, İspanya gibi ülkelerde yayılan kitlesel protestolarda eylemcilerin son tercihi 'Joker' maskesi oldu.

Göstericilerin bir kısmı tanınmamak için maske kullanmayı tercih ederken, 'Joker' isyanın bir simgesi olarak da tanımlanıyor.
Eylemcilerin Joker'i bir isyan simgesi olarak görmesinin ardında ise sosyolojik sebepler yer alıyor. 
Sinema eleştirmenleri Joker'i, sosyal parçalanma sonucu sistemin dışına çıkan ve kendini suç dünyasında bulan bir karakter olarak değerlendiriyor. Eylemcilerin Joker'i bir isyan simgesi olarak görmesinin ardında ise sosyolojik sebepler yer alıyor. 
Sinema eleştirmenleri Joker'i, sosyal parçalanma sonucu sistemin dışına çıkan ve kendini suç dünyasında bulan bir karakter olarak değerlendiriyor. Netflix yapımı La Casa de Papel soyguncuların tanınmak için kullandığı Dali maskesi dünyanın birçok ülkesindeki eylemlerde kullanılıyor. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Nice mutlu yıllara
Nice mutlu yıllara - 4 yıl Önce

Hayırlı bayramlar

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474