banner564

Ailesi öfke içinde

Karın ağrısı, bulantı şikâyeti ile hastaneye başvuran ve serum verildikten sonra evine gönderilen 65 yaşındaki Mürüde Çağay iki gün sonra yaşamını yitirdi

Ailesi öfke içinde
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa 'da pazar günü karın ağrısı ve kusma şikâyeti nedeni ile hastaneye kaldırılan 65 yaşındaki Mürüde Çağay önceki gün yaşamını yitirdi. Çağay’ın yakınları ölümünde ihmal olduğunu iddia etti ve Sağlık Bakanlığı’nın araştırma yapmasını istedi. Çağay'ın cenazesi dün Gazimağusa’da Lala Mustafa Paşa caminde kılınacak öğle namazının ardından belediye mezarlığında defnedildi.
İddialara göre; Mürüde Çağay geçtiğimiz Pazar günü karın ağrısı ve bulantı şikâyeti ile Gazimağusa Devlet Hastanesi acil servisine gitti. Çağay’a serum verildikten sonra evine gönderildi. Bir gün sonra Çağay’ın şikâyetleri daha da arttı ve yeniden hastaneye gitti.
Çağay,bu kez yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı ancak durumu daha da ağırlaşınca Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Lefkoşa’da yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Çağay, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak önceki gün yaşamını yitirdi.

İhmal iddiaları var
Yaşanan ölüm ailesini acıya boğarken, ihmal iddiaları ortaya atıldı. Ailesi, Çağay’a Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde serum tedavisi uygulamasının yanlış olduğunu, bunun da kendilerine başka doktorlar tarafından söylendiğini öne sürdü. Aile,  Çağay’ın ölümünde ihmal olduğunu savundu ve Sağlık Bakanlığı’nın olayı soruşturmasını istedi.

42 gün önce de babasını kaybetti
Çağay'ın cenazesi dün Gazimağusa’da Lala Mustafa Paşa caminde kılınacak öğle namazının ardından belediye mezarlığında defnedildi. Aslen Tatlısu’lu olan ve Gazimağusa’nın Maraş bölgesinde yaşayan Çağay, 42 gün önce de babası Cahit Çağay’ı kaybetmişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473