banner564

İlaç niyetine

Tevfik Erdoğuş’a ait bahçedeki ağaçtan 20 kilo harnup toplayıp çalmakla suçlanan biri kadın iki zanlı teminata bağlandı

İlaç niyetine
banner598

 Suna ERDEN

Girne’ye bağlı Alsancak’ta, Tevfik Erdoğuş’a ait bahçedeki ağaçtan bir gün arayla 20 kilo harnup toplayıp çaldıkları öne sürülen Hasan Topaloğulları ve Hanife Demirel hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlılar dün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 
Duruşmaya “Ürün sirkatı” ve “Mülke tecavüz” suçlamalarıyla çıkarılan zanlılar hakkındaki iddialar aktarıldı. Polis, zanlıların 9-10 ağustos tarihleri arasında Alsancak’ta Tevfik Erdoğuş’un bahçesine izinsiz girerek üç torba harnup çaldıklarını söyledi. Polis, şikâyet üzerine bölgedeki kamera görüntülerinin incelenerek, zanlıların olay günü kullandıkları HG 799 plakalı aracın Güzelyurt’ta tespit edildiğini aynı gün zanlıların da mahkeme emri ile tutuklanarak Lapta Karakolu’na teslim edildiklerini kaydetti. 
Soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, zanlıların teminata bağlanmasını talep etti. Mahkeme, yurt dışı çıkış yasağı ve her zanlı için bir kefilin 10’ar bin TL kefalet senedi imzalanması şartları ile tutuksuz yargı emri verdi.
   Kıbrıs’ın ünlü harnubu (keçi boynuzu) demir ve çok sayıda vitamin içermesi nedeniyle uzun yıllardan beri ‘ilaç niyetine’ kullanılıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473