banner564

Akıl sağlığı  inceleniyor

72 yaşındaki İngiliz kadının evine zorla girip, el ve ayaklarını bağladıktan sonra tecavüz eden Ergün Karadağ’ın, işi bitince bir de tokat attığı iddia edildi

Akıl sağlığı  inceleniyor
banner598

 Suna ERDEN

Girne’ye bağlı Lapta’da yaşayan 72 yaşındaki İngiliz kadının evine zorla girip, ellerini ayaklarını bağladıktan sonra tecavüz ettiği,  parası ile banka kartını çaldığı iddia edilen 28 yaşındaki Ergün Karadağ hakkındaki soruşturma sürüyor. 
Zanlının Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde kontrolden geçirildiği belirtilirken, dün ek süre talebi ile yeniden mahkemeye çıkarıldı. 
Soruşturmayı yapan polis, olayın 3 Mart 2019 tarihinde saat 19.00 sıralarında Lapta’da Lantano sokak no: 10 adresinde meydana geldiğini söyledi. 
Polis, meçhul bir erkek şahsın 72 yaşındaki B.B. isimli İngiliz kadının kapısını çalıp açmasını sağladıktan sonra zorla içeri girdiğini, elini kolunu bağladıktan sonra yatağa götürüp zorla oral ilişkiye girdiğini açıkladı.

Hem tokat attı hem parasını aldı
Polis, eve giren erkek şahsın cinsel tecavüz suçunu işledikten sonra B.B.’nin yüzüne tokat atıp cüzdanı içerisinde bulunan 300 TL ile bankamatik kartı ve şifresini aldıktan sonra evden çıkış yaptığını belirtti. Mesele ile ilgili yapılan soruşturma sonucunda saldırganın Karşıyaka’da yaşayan Ergün Karadağ olduğunu tespit ettiklerini kaydeden polis, aynı gün tutuklanan zanlının gönüllü ifade vererek, suçunu kabul ettiğini ifade etti.
Polis, zanlının çaldığı bankamatik kartından ise 300 TL çekip harcadığını anlattığını açıkladı. 
Yapılan tanıtma merasiminde de B.B.’nin zanlıyı teşhis ettiğini belirten polis, mesele ile ilgili 5 kişiden ifade aldıklarını söyledi.

Suçu, 14 yıl hapislik öngörüyor
Zanlının Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde kontrolden geçirildiğini ve rapor beklendiğini söyleyen polis, cinsel tecavüz suçunun ömür boyu, soygun suçunun ise 14 yıl hapis öngördüğünü belirterek,  zanlının 7 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme hakkında “Cinsel tecavüz”, “Soygun” ve “Mülke Tecavüz” suçlarından soruşturma yürütülen zanlının 7 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473