banner564

Akıncı bugün yurda dönüyor

New York sonrasında Las Vegas’a geçen Cumhurbaşkanı Akıncı bugün yurda dönüyor

Akıncı bugün yurda dönüyor
banner598
Çiğdem AYDIN
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’na katılmak ve bir dizi temaslarda bulunmak için Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York şehrine giden Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın bugün adaya döneceği öğrenildi. 
New York’taki en son görüşmesini 3 Ekim Cumartesi günü  İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri (İİT) İyad Bin Emin Madani ile gerçekleştiren Akıncı, daha sonra New York’tan Las Vegas’a geçti. 
Akıncı’nın, New York temaslarından sonra eşi Meral Akıncı ile Las Vegas’ta yaşayan kızının yanına gittiği ve torunları ile hasret giderdiği öğrenildi.
Diyalog muhabirinin konu hakkında görüşüne başvurduğu güvenilir kaynak, Akıncı’nın New York’tan Las Vegas’a uçtuğunu doğruladı ve “Cumhurbaşkanı Akıncı ve Meral Akıncı bu ziyaret için kestikleri biletleri kendi imkanları ile karşıladı” dedi.
Aktif siyasete ara verdiği dönemde Amerika’da torunu dünyaya gelen Akıncı’nın sıklıkla Las Vegas’a gittiği biliniyordu. 
Yorucu New York temasları sonrasında Akıncı çifti, Las Vegas’a giderek kızı ve torunuyla vakit geçirdi. 

Liderler buluşması pazartesi 
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde pazartesi günü yeniden bir araya gelecek.
BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide himayelerinde ara bölgede müzakereler için tahsis edilen binada gerçekleşecek görüşme saat 18.00’de başlayacak.

Müzakereciler hazırlıkları tamamladı 
Bu arada Kıbrıslı Türk Müzakereci Özdil Nami ile Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis, önceki gün üç buçuk saatlik görüşme yaptı. Nami ile Mavroyannis, gerek müzakerelerin genel seyrinin, gerekse Kıbrıslı Türklerin AB’ye hazırlanma sürecine katkı koyacak çalışmaların hızlanması yönünde fikir birliğine varmıştı.
Müzakereciler dün öğleden sonra yeniden bir araya geldi. Görüşmeye, Türk ve Rum mobil telefon operatörleri de katıldı. 

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2015, 10:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473