banner564

Akıncı çifti de katıldı

İlter Taşpınar Çavuşgil dün sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi

Akıncı çifti de katıldı
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Ercan-İskele anayolunda önceki gün meydana gelen trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 27 yaşındaki İlter Taşpınar Çavuşgil dün son yolculuğuna uğurlandı. İsmail Safa camiinde kılınan öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında Lefkoşa kabristanlığında toprağa verilen Çavuşgil’in ailesi güçlükle ayakta durabildi. Çavuşgil’in sevenleri gözyaşlarına boğuldu. Cenazeye Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı, Çavuşgil’in ailesi, yakınları ve çok sayıda seveni katıldı. Akıncı çifti, Çavuşgil ve Taşpınar ailelerinin acılarına ortak olarak başsağlığı diledi.
Cumhurbaşkanı Akıncı dünkü bir kabulünde trafik ve iş kazalarının, iki önemli yakıcı toplumsal sorun haline geldiğini dile getirdi. Akıncı, “Bir yandan yollarda, trafikte can veriyoruz, öte yandan da inşaatlarda, özellikle, iskelelerden, binalardan düşen işçilerimiz hayatını kaybediyor. Geçtiğimiz yıllarda, yılda 7-8 ölümlü iş kazası oluyordu, 2018 yılında bu sayı 10’a çıktı, bu yıl da şu ana kadar 3 ölümlü iş kazası olduğunu biliyoruz. Bunlar çok büyük üzüntü kaynağıdır. Ama her ölümlü kazanın ardından sadece üzülmekle yetinmemek gerekir” dedi.

TAK ailesinin acı günü
Ercan-İskele anayolunda dün meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden İlter Taşpınar Çavuşgil, Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) çalışanlarından Ayşegül Taşpınar’ın kızı idi. Üzücü olayın ardından TAK ailesi çalışanlarının acısına ortak oldu.  
Başta İlter Taşpınar’ın anne-babası, kardeşi ve eşi olmak üzere cenazeye katılanlar gözyaşlarına boğuldu.
Önceki gün Ercan-İskele anayolunda meydana gelen trafik kazasında, kontrolden çıkarak şerit değiştiren Fatma Yakupoğluları (K-50) yönetimindeki araç, İlter Taşpınar (K-27) ve eşi Umut Çavuşgil’in (E-35) bulunduğu otomobile çarpmıştı.
Kaza sonucu yaralanan üç kişi Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine kaldırılmış, ancak 27 yaşındaki İlter Taşpınar yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473