banner564

Karar anı yıkıldı

Ünlü oyuncu Selçuk Yöntem ile Almanya’da yaşayan bir şahsı dolandırdığı öne sürülen emlakçı Yasemin Taşkıran cezaevine gönderildi

Karar anı yıkıldı
banner598

 Suna ERDEN

Kuzey Kıbrıs’ta ev alan ünlü oyuncu Selçuk Yöntem’i dolandırdığı gerekçesi tutuklanıp, teminata bağlandıktan 3 gün sonra yeniden tutuklanan 51 yaşındaki emlakçı Yasemin Taşkıran hakkındaki soruşturma tamamlandı.
İkinci vukuatında Almanya’da yaşayan ve Kıbrıs’ta ev alan Mehmet Ali Beldiran’ı dolandırdığı öne sürülen zanlı Taşkıran dün teminat talebi ile yeniden Girne’de mahkemeye çıkarıldı. İlk meselede hakkında tutuksuz yargı kararı verilen zanlı bu kez cezaevinden kurtulamadı.
   Mahkeme, zanlının tutuklu yargılanmasına emir verirken, Taşkıran kararın ardından gözyaşı döktü. 

Ali Beldiran şikayetçi oldu
Teminat duruşmasında zanlı hakkındaki iddialar aktaran polis, Almanya’da yaşayan Mehmet Ali Beldiran’ ın 5 Mart tarihinde ülkeye gelerek zanlı hakkında şikâyetçi olduğunu söyledi. 
Polis, Mehmet Ali Beldiran’ ın şikâyetinde 02 Ağustos 2018 tarihinde Girne’de yapımı tamamlanan Avrasya Premium Apartmanı’ndaki 102 nolu daireyi satın almak için ilgili şirket ile anlaştığını söylediğini aktardı. 
Polis, Beldiran’ın satın aldığı eve ödenmesi için zanlıya 40.995 Euro verdiğini, ancak ilgili şirket ile yaptığı görüşmede paranın kendiler verilmediğini öğrendiğini söylediğini belirtti. 
Polis, 5 Mart tarihinde yapılan şikâyet üzerine zanlının gözaltına alınarak mahkemeye çıkarıldığını ve hakkında toplam 5 gün tutukluluk emri alındığını hatırlattı.

İki olayda toplam 650 bin lira…
Polis, zanlının kısa süre önce Arif Selçuk Yöntem’i n parasını çaldığı gerekçesi ile tutuklandığını, her iki meselede söz konusu olan para miktarının 650 bin TL olduğunu söyledi.
Polis, zanlının yargılanması halinde hapis cezası alabilceğini ve kaçma ihtimali olduğunu belirterek, tutuklu yargılanmasını talep etti.
Zanlının avukatı tutuklu yargıya itiraz ederek,  müvekkilinin KKTC vatandaşı olduğunu, üç çocuğu ile burada yaşadığını ifade ederek, teminatla serbest bırakılmasını talep etti.

Eski eşi kefil oldu ama…
Savunma, Selçuk Yöntem meselesinde de kefil olup zanlının teminata bağlanmasını sağlayan eski eşi Mehmet Can’ın tanık olarak dinletti. 
Mehmet Can, zanlının kaçmayacağını, buna emin olduğunu, bir önceki meselede de kefil olduğunu söyledi.
Mahkeme, aktarılan tüm olguları değerlendirdikten sonra zanlının tutuklu yargılanmasına emir verdi. 
Zanlı yargılanıncaya kadar 2 ay süre ile cezaevine gönderildi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kerim Fenasi
Kerim Fenasi - 5 yıl Önce

Hatta 3 değil 4 çoçuğu artı 2 de torunu var bu karının. Çoçuk sayısı ile işlediği suçtan dolayı alacağı cezanın nasıl bir bağlantısı olabilir anlamakta güçlük çekiyor insan??????

Ali
Ali - 5 yıl Önce

Yuh be 3 cocuk var diyor sen nasıl yargıcsın hatta kefil bile var üzerine kaçsa bile kefil yatacak onun yerine

Kerim Fenasi
Kerim Fenasi @Ali - 5 yıl Önce

ortada bir suç var !! Çoçuk sayısı ne alaka ????

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473