banner564

Akıncı: Kahve ikram edilmeli

Cumhurbaşkanı Akıncı, “Elindeki koçanla kapıya gelen Rum’a karşı vatandaş ne yapmalı” şeklindeki soruya ilginç bir yanıt verdi:

Akıncı: Kahve ikram edilmeli
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, son günlerde kamuoyunda yer alan “Güneyden bazı kişiler ellerinde koçanlarla gidip kapı çalıyorlar” söylemeleri doğruysa; bunun yanlış hareketler olduğuna vurgu yaparak, “Bunların yapılmaması gerekiyor, çünkü bu işler böyle çözümlenecek değil. Bizim kamuoyuna açıkladığımız bireylerin mülkiyet hakkıyla ilişkili olan konu; ‘bireyler gidecek kapı çalacak da birbirleriyle bu konuyu halledecekler’ anlamında değildir” dedi. 
Akıncı, yurttaşlara; “Bu tür konular bu şekilde çözülecek değildir. Onun için kimsenin tedirgin olmasına gerek yoktur. Ama bu tedirginliği gerçekten yaratanlar varsa bunun yapılmamasının doğru olacağı mesajını veriyorum. Bu mesajım umarım yerine ulaşır” diye seslendi. 
Cumhurbaşkanı Akıncı, “Bireyler kafa kafaya verip bu işi çözecek değildir. Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların eşit sayıda oluşturacakları bir mülkiyet komisyonu kriterlere bakarak karar verecektir. Yani bireyler oraya başvuracak ama kriterler çerçevesinde bu komisyonda kararlar üretilecektir. Bu konu çok büyük oranda tazminatlarla çözümlenecek olan bir husustur” dedi. 

“Kahve ikram edilir, sohbet edilir ve ayrılınır”
Cumhurbaşkanı Akıncı, “peki elinde koçanla kapıya gelme gibi bir durum yaşanması halinde vatandaşların ne yapması gerektiği” ile ilgili bir soru üzerine de şunları söyledi:
“Hiçbir şekilde bu söylediğim, gelen insanlara karşı kötü muamele yapılmasını gerektirmez… Böyle bir şey olursa, zaten yıllardır kapılar açık, 12 yıl oldu, çok insanlar gitti geldi ve hiç de kötü durumlar olmadı, birkaç münferit olay dışında. 
Böyle bir şey olursa ne olur; eve davet edilir, kahve ikram edilir, sohbet edilir ve ayrılırlar. Olacak olan budur. Dolayısıyla ben buradan yurttaşlarıma şunu söylemek isterim: Bu tür konular bu şekilde çözülecek değildir. Onun için kimsenin tedirgin olmasına gerek yoktur. Ama bu tedirginliği gerçekten yaratanlar varsa bunun yapılmamasının doğru olacağı mesajını veriyorum. Bu mesajım umarım yerine ulaşır.” 


Gardiyanoğlu, Akıncı’dan destek istedi
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Dr. Remzi Gardiyanoğlu başkanlığındaki Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği yönetim kurulunu kabul etti. 
Cumhurbaşkanlığında yer alan görüşmede konuşan Gardiyanoğlu, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya görevinde başarılar diledi, Kıbrıs müzakere sürecinde destek belirtti. 
Gardiyanoğlu, Akıncı’dan ayrıca “Anayasa Mahkemesinin serbest hekimler ile ilgili verdiği ve 4 yıldır uygulanmayan kararın uygulanması, hukukun çalışması” konusunda da destek istedi. 

Biyologlar Derneği’ni kabul etti
Cumhurbaşkanı Akıncı dün ayrıca Dilge Özerdem başkanlığındaki Biyologlar Derneği heyetini kabul etti.
Kabulünde çevre konusunda değerlendirmelerde bulunan Akıncı, Akıncı, “Akıl yolu; çevremizi, ülkemizi, dünyayı rasyonel şekilde planlayarak geliştirmeyi söylese de ne yazık ki bu mümkün olamıyor” dedi.
Kabulde konuşan Biyologlar Derneği Genel Sekreteri Hasan Sarpten, ülkede sorunların da yapılacak işlerin de çok olduğunu kaydetti.

Liderler görüşmesi 1 Eylül’de
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde 1 Eylül Salı günü ara bölgede yeniden bir araya gelecek.


Müzakereciler ön hazırlık yaptı
Kıbrıslı Türk Müzakereci Özdil Nami ile Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis bugün yaklaşık dört saat süren bir görüşme yaptı. 
TAK muhabirinin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu’dan aldığı bilgiye göre, görüşmede bugüne kadar görüşülen hususlar üzerinde karşılıklı anlayışlar teyit edilerek, Salı günü yapılacak liderler görüşmesi için bir ön hazırlık gerçekleştirildi. 

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2015, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474