banner564

Ağlatan hata

Ayşe Nine ile kuzeyde yaşayan Kıbrıslı Rum Marulla’nın cenazeleri Mağusa hastanesinde karıştı, aileler hayatlarının en ağır şokunu yaşadı

Ağlatan hata
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da dün, duyanları hayretler içerisinde bırakan bir olay gerçekleşti. Vefat eden Marulla Salas İliyadis’in cenazesini almak için morga giden aile cenazeyi görünca hayatının şokunu yaşadı. 
Çünkü ceset Marulla İliyadis’e ait değildi. Bu ilginç olaydan sonra hemen harekete geçen hastane yönetimi morgda görevli personeli hastaneye çağırdı ve kayıtlar incelendi.
Yapılan incelemeler sonucunda ortaya çıkan sonuç herkesi şok etti ve Kuzey Kıbrıs’ta bir ilk daha yaşandı.
Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, 13 Nisan 2015 tarihinde vefat eden İskele’de sakin 92 yaşındaki Ayşe Tekel’in cenazesini 5 Nisan 2015 tarihinde hastaneye almaya giden Hasan Tekel, annesinin yerine aynı yaşlarda olan Rum kadın Marulla Salas İliyadis’in cenazesini teşhis etti. 
Uzaktan gördüğü için böyle bir hata yaptığı öğrenilen Hasan Tekel, yanlış teşhis ettiği cenazeyi geçtiğimiz Çarşamba günü İskele’de düzenlenen cenaze töreni sonrasında defnetti.
 
Büyük  şok yaşadı
Durumun ortaya çıkmasından sonra dün yeniden Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne teşhis için çağrılan Hasan Tekel, annesinin cenazesinin halen daha morgda olduğunu ve defnettiği kişinin başka biri olduğunu öğrenince büyük şok yaşadı.

Cenazeler bugün defnedilecek
Bakanlar kurulunun aldığı ani karar sonrası mezar dün açıldı ve Marulla Salas İliyadis’in cenazesi bugünn Sipahi köyünde defnedilmek üzere, Gazimağusa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. 
Öte yandan cenazesi ailesi tarafından teşhis edilen Ayşe Tekel için bugün İskele’de yeniden tören düzenlenecek.
Polis olay ile ilgili soruşturma başlattı.

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2015, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473