banner564

Akıncı: “Sözümün arkasındayım”

Mustafa Akıncı, her rengi kucaklayan, tüm partilere eşit mesafede bir cumhurbaşkanlığı vizyonunu içselleştirdiğini vurguladı

Akıncı: “Sözümün arkasındayım”
banner598
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, her rengi kucaklayan, tüm partilere eşit mesafede bir cumhurbaşkanlığı vizyonunu içselleştirdiğini vurguladı.
Akıncı, “Bu mücadelede bir vizyon ortaya koyarak yola çıktık. Bugüne kadar tüm söylediklerimiz, halkımıza verdiğimiz sözdür ve bunların arkasındayız” dedi.
Akıncı dün katıldığı bir televizyon programında seçimden sonra gelişen süreci değerlendirerek, ileriye dönük vizyonunu hatırlattı.
Programın başında bir soru üzerine seçim süreci ve sonuçlarını değerlendiren Akıncı, önemli bir seçimin ilk etabının tamamlanmış olduğuna işaret ederek, halkı gösterdiği olgunluktan ötürü kutladı.
Akıncı, şunları söyledi:
“Cumhurbaşkanı makamını kullanarak Sayın Eroğlu, benden ancak 1.2 oranında fazla oy alabildi. Halkımız 26 Nisan Pazar günü sandıkta son kararı verecek. Bu bir partiler yarışı değildir. Kıbrıs Türk toplumunun cumhurbaşkanını seçiyoruz. Dünya KKTC’yi tanımasa da, Cumhurbaşkanı Kıbrıslı Türklerin seçilmiş lideri olarak kabul görüyor. Bu seçimde bazı partiler kazandı, bazıları kaybetti diye bir şey yok.

CTP ile paralel yürüyüşümüz oldu
Önümüzdeki pazar günü başarı bekliyorum ve bu başarıya ortak olmalıyız. Zaten vizyonumuz Sayın Sibel Siber’le paralellik gösteren noktalara sahipti. CTP ile geçmişte tarihi birlikteliklerimiz oldu, rahmetli Özker Özgür ve Naci Talat’la paralel yürüyüşlerimiz oldu. Genel olarak baktığımızda hedef aynı, prensipler ve vizyon büyük ölçüde örtüşüyor. Dolayısıyla CTP’den destek beklememden doğal bir şey olamazdı. O nedenle ilk ziyaretimi CTP’ye yaptım.” 

 “Tüm partilere eşit mesafede”
“Samimi olarak her rengi kucaklayan, tüm partilere eşit mesafede cumhurbaşkanlığı sözümün arkasındayım" diyen Akıncı, göreve gelmesi durumunda yapılması gereken çok şey bulunduğunun altını çizdi.
Akıncı, “Toplumun içinde bulunduğu noktalarda sorun alanlarına baktığınızda, kamu yönetimi başta olmak üzere, her alanda ciddi sorunlar var. Cumhurbaşkanı kamu düzeninin kesintisiz yürütülmesinden sorumludur. Bu düzenin bozulmasının en önemi nedenlerinden biri Kamu Hizmeti Komisyonu’nda yaşananlar ve üçlü kararname sistemidir. Bunu düzetmenin yolu Kamu Hizmeti Komisyonu’nu demokratik çoğulcu bir yapıya kavuşturmaktır” dedi. 

“Polis sivil otoriteye bağlanmalı”
Hükümetle işbirliği noktasında Ombudsman ve Polis Genel Müdürü atanması konusundaki tutumunun nasıl olacağı sorusuna karşılık ise Akıncı, “Ombudsman gerçekten yetkili kılınır ve olması gerektiği pozisyon olursa, yararlı hizmetler üretebilir” dedi. Ombudsman Yasası’nın Meclis’ten çok tutarlı bir şekilde geçmediğine işaret eden Akıncı, Ombudsman’ın parti kimliğiyle özdeşleşen kişilerden olmaması gerektiğini vurguladı ve “Cumhurbaşkanının önermesi, Meclis’in seçmesi gerekiyor. Elbette ben de bunu yapacağım” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2015, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473