banner564

Akıncı: Tüm renkleri kucaklayacağım

Mustafa Akıncı, ‘Cevap Meydanda’ sloganı ile düzenlediği büyük mitingini Lefkoşa’da gerçekleştirdi, önemli mesajlar verdi:

Akıncı: Tüm renkleri kucaklayacağım
banner598
Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı, ‘Cevap Meydanda’ sloganı ile düzenlediği büyük mitingini Başkent Lefkoşa’da gerçekleştirdi.
İnönü Meydanı’nı dolduran coşkulu kalabalığa hitap eden Mustafa Akıncı, önemli mesajlar verdi. Halktan gelen çağrıya kulak vererek adaylığını açıkladığını belirten Akıncı, cumhurbaşkanı olması durumunda tüm renkleri kucaklayacağını belirtti.
Sunuculuğunu Barış Burcu’nun yaptığı “Cevap Meydanda” Şöleni’nde Akıncı gönüllüleri büyük bir coşku içinde “çözüm için, barış için, özgürlük için Akıncı”, “demokrasi için cevap, Akıncı”, “statükoya karşı Akıncı”, “güzel günler için Akıncı”  sloganları atarken, yerli müzik grubu Grup Rast, ile müzisyenler, Barış Refikoğlu, Cemal Özgürsel, Serdar Kavaz ve Yıltan Taşçı’nın şarkılarına eşlik etti.
Alkışlar eşliğinde sahneye çıkan Akıncı gençler tarafından tütsülenirken halka karanfiller attı.

“Yorgunluk yok yola devam”
Akıncı şöyle konuştu:
Bu yürekten coşkulu sevgi selinize ben de yürek dolusu teşekkürlerimi sunuyorum. Bana bu günlerde yorgun olup olmadığımı soruyorlar. Evet, yoğunluk var ama yorgunluk asla. Bunun nedeni de sizden aldığımız coşku, pozitif enerji. Yorgunluk yok yola devam. 
Her uzun yolculuk bir ilk adımla başlar. Hedef 19 Nisan. O ilk adımı sizlerden gelen yoğun teşvikle yaz aylarında attık. Bunu yaparken elbette yalnız olmayacağımı biliyordum. İlk adımla TDP, ardından BKP desteğini açıkladı. Onlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Elbette sivil toplumdan birçok insan, siyasal yaşamın değişlik kesimlerinden birçok yurttaş bu adaylığı destekledi. Hiç bir ayrım gözetmeden bu adaylığı destekleyen halkımıza, gönüllü ordumuza yürek dolusu teşekkürler.

“Sizden gelen ışıkla yola çıktım”
Adaylık sürecinin ilk açıklamasını biz yaptık. Ben bir tek şey bekliyordum, o da sizden gelen mesajdı. O ışığı görünce yola çıktım. İlk adaylığın ardından ziyaretlerimizi başlattık, 14 Ocak günü  ilk kitlesel toplantımızı yaptık, ilk adaylık başvurusunu da biz yaptık ve şölene sıra geldi, onu da sizlerle birlikte gerçekleştiriyoruz. 
Ancak asıl birinciliğe 4 gün var 19 Nisanda da sandıklardan ilk biz çıkacağız.


“Ne teslimiyetçi ne çatışmacıyız”
“Türküye ile kişilikli ilişki dedik, karşılıklı saygı istediğimizi söyledik, iki taraf saldırıya geçti. Bir taraf eski defterleri karıştırıp bir şey bulacağını varsayarak teslimiyetçi olduğumuzu iddia ederken, diğer taraf ise ‘çatışmacıdır, Türkiye’den gelen kardeşlerimizi gemiye doldurup gönderecek’ dedi. Ama bunlar artık bayatladı. Bu bayat siyasetlere halkın karnı tok. Kimse bunlara inanmıyor.  Biz ne bir tarafın dediği gibi teslimiyet, ne diğer tarafın dediği gibi çatışma arıyoruz, biz uzlaşma istiyoruz. Güneyle uzlaşma, toplumunda iç barış isteyen bir lider, neden Türkiye ile çatışma arasın? Biz uzlaşma diyoruz ama bunun karşılıklı haklara saygıyla olmasını istiyoruz. Biz kendi kurumlarımıza sahip çıkmak, kendi kurumlarımızda söz sahibi olmak istiyoruz. 

“Tarafsızlık ilkesizlik değildir”
Cumhurbaşkanı bağımsız ve tarafsız olmak durumundadır. Köklerimi inkar eden bir insan değilim, sosyal demokrasiye inanırım. Beş yıldır parti üyesi değilim, bağımsızlığın partiler karşısında tarafsız durmak olduğunu bilirim. Mevcut cumhurbaşkanı toplumun eğil, partilerin içiyle çok uğraşır. Oysa bir partinin başkanının kim olacağı parti delegelerini ilgilendirir ş, cumhurbaşkanının değil. Belediye başkanının kim olacağı da belde halkını ilgilendirir.
Bu seçimlerde bazıları birinci turdan alacağız diyorlardı. Şimdi panik var.
Ben birinci turdan kazanacağız demiyorum ama birinci turun da birincisi, ikinci turun da birincisi biz olacağız.
Bu adda masmavi bir gök yüzümüz var. Adamızı çevreleyen masmavi bir denimiz var. Bu gökyüzü ve bu güzel denizimiz artık bir sınır olmaktan çıkacak, bizim dünyaya açıldığımız alanlarımız haline gelecek. Bunun için çalışacağız. 
Nazım hikmet motorları maviliklere süreceğiz diyor. Ülkemizin çocuklarının geleceği için biz de motorlarımızı özgürlüklere maviliklere süreceğiz.
Güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli günler, motorları maviliklere süreceğiz çocuklar. Işıklı maviliklere süreceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2015, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473