banner564

Akıncı’ya teşekkür etti

Reddediyoruz Platformu adına açıklama yapan Çeler, Anayasa Mahkemesi’nin kararından sonra Koordinasyon Ofisi ile ilgili anlaşmanın yürürlükten kalktığını savundu

Akıncı’ya teşekkür etti
banner598
Tuğçe Ülkü AYDIN 
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Girne Milletvekili Zeki Çeler ve Reddediyoruz Platformu ekibi, Anayasa Mahkemesi’nin Koordinasyon Ofisi ile ilgili kararını değerlendirmek ve Reddediyoruz Platformu’nun bundan sonraki süreçteki tutumunu açıklamak amacıyla basın toplantısı düzenledi. 
KKTC Meclisi Mavi Salon’da gerçekleştirilen basın toplantısında, TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler, Reddediyoruz Platformu Hukukçusu Nazen Şansal ile Reddediyoruz Sözcülerinden Fezel Nizam açıklama ve değerlendirmelerde bulundu. 
TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler toplantıda, Anayasa Mahkemesi’nin kararını değerlendirerek, platformun bundan sonraki süreçte izleyeceği yol hakkında kamuoyuna bilgi vermeyi amaçladıklarını söyledi.

Çeler: Bu kararla anlaşma yürürlükten kalktı
Platformların bir çok kesim ve paydaştan oluştuğuna dikkat çeken Çeler, mecliste 27 milletvekilinin kendilerine karşı durarak, Koordinasyon Ofisi’yle ilgili anlaşmayı onayladıklarını anımsattı. “27 vekil gençler kadar öngörülü olamadı” diyen Çeler, Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla, anlaşmanın Meclis’te reddedilmesi gerektiğini söyledi. Çeler, “Bu kararla anlaşma yürürlükten kalktı, hükümsüz düştü” dedi.
Çeler, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Yurt Dışı Koordinasyon Ofisi Anlaşması hakkında Anayasa Mahkemesi’nden görüş istemesi üzerine, Meclis Başkanlığı tarafından dışarıdan hukukçu tutmasını da eleştirdi. 
Çeler, Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla kazanımlarını ise şöyle özetledi: “Kıbrıs Türk gençliğinin özgüvenini yeniden kazandı. 146. maddeyle uluslararası anlaşmaların Anayasa Mahkemesi’nde görüşülmesinin önü açıldı. Yurt Dışı Koordinasyon Ofisi yürürlüğe giremedi, hükmünü kaybetti.”
Zeki Çeler, gençlerin sesine kulak verdiği için Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya da teşekkür etti. 

Şansal: "Faaliyet yürütmeyeceğinin altı çizildi"
Anayasa Mahkemesi kararı ve bundan sonraki hukuki süreç hakkında değerlendirmelerde bulunan Reddediyoruz Platformu Hukukçusu Nazen Şansal, Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla, Yurt Dışı Koordinasyon Ofisi Anlaşması’nın bu haliyle yürürlüğe giremeyeceğinin kesinleştiğine işaret etti. 
Nazen Şansal, mahkemenin anlaşmanın lafzında egemenlik hakkı ihlali, yetki devri ile ilgili Anayasa’ya aykırılık görmediğini, ancak yine de kararında platformlarının endişe duyduğu konularla ilgili önemli vurgular yaptığını kaydetti. 

Nizam bildiriyi okudu
Reddediyoruz sözcülerinden Fezel Nizam da, platformun basın bildirisini okudu. Bildiride, Anayasa Mahkemesi’nin kararı ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın anlaşmayı Meclis’e geri iade etmesini olumlu karşıladıklarına dikkat çekildi. 

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2016, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473