banner564

Gençlik tehlikede

Güneyden yasa dışı Bonzai ithalatı hızla artıyor

Gençlik tehlikede
banner598
Çiğdem AYDIN
Lefkoşa’da şüpheli hareketler sergilemeleri sonucu üzerlerinde yapılan aramada uyuşturucu madde bulunarak tutuklanan Cengiz Han Topacık ve Süleyman Bulut dün teminat talebi ile yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Polisteki sorgusunda uyuşturucu maddeyi yasa dışı yollardan Güney Kıbrıs’tan getirdiğini itiraf eden zanlı Topacık cezaevine gönderilirken, zanlı Bulut teminatla serbest kaldı.
Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, 1 Ağustos saat 22.00 sıralarında Dr. Fazıl Küçük bulvarında şüpheli hareketler sergileyen zanlıların polis tarafından aranmak istendiğini ancak zanlı Topacık'ın cebinde bulunan şeffaf naylon içerisindeki 100 miligram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu maddeyi yere atarken suçüstü yakalandığını söyledi. 

Polisi görünce uyuşturucuyu yere attı
Zanlının yere attığı uyuşturucu maddenin alındığını, zanlıların gözaltına alındığını belirterek, zanlı Topacık'ın gönüllü ifade verdiğini, uyuşturucu maddeyi 29 Temmuz tarihinde yasadışı yollardan Güney Kıbrıs'a geçerek 30 gram olarak getirdiğini itiraf ettiğini açıkladı. Polis, zanlı Topacık’ın 30 gram uyuşturucunun 18 gramını 3 gramlık paketler halinde henüz tespit edilemeyen kişilere 150 TL karşılığında sattığını, ayrıca 10 gramını ise 500 TL karşılığında zanlı Süleyman Bulut’un talebi üzerine getirdiğini ve ona verdiğini itiraf ettiğini söyledi. 

Gömdükleri yeri gösterdi…
Polis, mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmada zanlı Topacık'ın gösterimi ile yakalandıkları yerde yapılan aramada gömülü vaziyette 2 paket olarak 4 gram 925 miligram daha uyuşturucu bulunduğunu söyledi. Polis, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını, zanlıların benzer suçlardan sabıkaları olduğunu belirterek uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Bulut haftada bir polise gidecek
Mahkeme, yasa dışı yollardan kaçma ihtimali olduğu gerekçesiyle zanlı Topacık’ın tutuklu yargılanmasına ve 2 ayı süreyle cezaevine gönderilmesine emir verirken, zanlı Bulut’un ise tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Zanlı Bulut, bir kefilin 30 bin TL tutarında kefalet senedi imzalaması, yurtdışına çıkışının yasaklanması ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna gidere imza atması şartları ile serbest bırakıldı

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2016, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474