banner564

Aksi halde bırakırım

Özgürgün, UBP’li üyelere ‘tek başına iktidar’ taahhüdü verdi

Aksi halde bırakırım
banner598

  Ömer KADİROĞLU

   Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) 21. Olağan kurultayının ilk gününde, genel başkanlığa aday olan Hüseyin Özgürgün, Dr.Faiz Sucuoğlu, Ersin Tatar ve Sunat Atun üyelere hitap ederek, adaylık gerekçelerini açıkladı.
   Seçilmesi halinde ‘tek başına iktidar’ sözü veren  Parti Genel Başkanı Özgürgün “Aksi halde bırakırım” dedi.
   Özgürgün’den sonra söz alan Lefkoşa Milletvekili Dr.Faiz Sucuoğlu’nun “Ben anket yaptırmadım, köşe yazısı da yazdırmadım” şeklindeki sözleri dikkat çekti.
   Lefkoşa milletvekili Ersin Tatar ise, UBP-DP koalisyon hükümeti döneminde Maliye Bakanlığı’na getirilmemesinden yakındı. 
   Partiyi gençleştirme sözü veren Gazimağusa milletvekili Sunat Atun son süz anketlerin değil, bugün üyelerin söyleyeceğini belirtti.

Garantisiz çözüm olamaz

    Atatürk Spor Salonu’nda dün başlayan ve Diyalog TV tarafından canlı yayınlanan kurultayda UBP genel başkan adaylarının tümü, olası bir çözüm durumunda Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüğünün devamını öngörmeyen bir anlaşmaya evet denmeyeceğini söyledi.
   Bugün gerçekleşecek seçimde başkanlık için 4 aday, 72 üyeli parti meclisi için ise 136 aday yarışacak. Bir süre önce tüzük değişikliği yaparak delege sisteminden üye sistemine geçen ana muhalefet partisi UBP’de başkan, parti meclisi, yüksek disiplin kurulu ve merkez denetleme kurulu üyelerin oylarıyla belirlenecek. 
   Genel Başkanlık için Lefkoşa Milletvekili Hüseyin Özgürgün, Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu ve Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun yarışacak. 
   Dün başlayan olağan genel kurul saygı duruşu ve istiklal marşı ile start alarak UBP’nin 21’inci Olağan Kurultayı, divanın oluşturulmasıyla devam etti. Üyelerin onayı ile divan başkanlığına Zorlu Töre, başkan yardımcılığına Oğuzhan Hasipoğlu, kâtiplik görevlerine Özdemir Berova, Menteş Gündüz ve Hasan Sadıkoğlu getirildi. 

Özgürgün iktidar sözü verdi

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün konuşmasında, UBP’nin, özgürlük ve egemenlik için mücadele verenlerin, Kıbrıs Türünün geleceğine güvenle bakmak isteyenlerin eseri olduğunu söyledi. UBP’nin birlik ve beraberlik içinde hedeflerine ulaştığını kaydeden Özgürgün, “Güçlü bir UBP olmadan KKTC huzur bulamaz, yaşatılamaz” dedi. 
   UBP’nin özgürlük, egemenlik ve güvenli bir geleceğin simgesi olduğunu, bunun yıpratılmasına asla izin vermeyeceklerini ifade eden Özgürgün, “KKTC’deki eserlerin hemen hemen hepsinin altında UBP’nin imzasının bulunduğunu” söyledi. Ulusal Birlik Partisi(UBP) Genel Başkanı ve başkan adayı Hüseyin Özgürgün, genel başkanlık görevini sürdürmesi halinde, gelecek seçimlerde UBP’yi tek başına iktidar yapamadığı takdirde görevi bırakacağını söyledi.

Sucuoğlu: Yazı yazdırmadım

   Genel Başkanı Adayı Dr. Faiz Sucuoğlu, 21’inci Olağan Kurultay’da yaptığı konuşmada, hedefinin partiyi tek başına iktidara taşımak olduğunu vurguladı. Sucuoğlu, UBP’yi layık olduğu yere taşıyacağını söyleyerek, ülkenin UBP’nin hükümet olmasına her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu öne sürdü. 
   Partiye değişim ve dinamizm getirmek istediğini dile getiren Sucuoğlu, geleceği inşa etme zamanının geldiğini, bunu yaparken de kimseyi üzmeden ama hiç de tereddüt etmeden gerekeni yapacağını kaydetti. Ülkenin içinde bulunduğu koşulları değerlendiren Sucuoğlu, atılması gereken adımlar olduğunu, Türkiye ile ilişkileri düzeltmek gerektiğini, Anavatan Türkiye ile birlikte ele ele çalışacaklarını ve KKTC’yi sonsuza kadar yaşatacaklarını, Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinden ödün vermeyeceklerini ifade etti.
   Sucuoğlu “Ben kimseye anket yaptırmadım, köşe yazısı da yazdırmadım” dedi.

Tatar: Partide değişim yapılmalı
    Ersin Tatar, UBP’nin 21 vekille hükümette yer alamadığını, bu nedenle partide değişim yapılması gerektiğini söyledi. Tatar “Bugün UBP Genel Başkan adayı olarak karşınızdaysam, gerek partimizin, gerekse ülkemizin içinden geçtiği bu önemli süreçte bana bir görev düştüğüne inandığım, bu görevden kaçamayacağım için adayım” dedi. 
   UBP’nin Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve varoluş mücadelesinin içinden doğan, Kıbrıs Türk halkını indirilmek istendiği azınlık noktasından, devlet sahibi bir halk noktasına taşıyan parti olduğunu ifade eden Tatar, “UBP, KKTC’nin varlığının devamı, kalkınma, Anavatan Türkiye ile sıcak ve kardeşçe ilişkiler demektir” dedi. 
   UBP başkanının ilk esaslı görevinin partiyi hükümete getirmek olduğu ancak 21 milletvekili ile Hükümette yer alamadıklarına işaret eden Tatar, bu nedenle “değişim” gerektiğini kaydetti. 
   UBP-DP hükümetinde Maliye Bakanlığına, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın getirilmesine atıfta bulunan Tatar, Maliye Bakanlığı görevini daha önce yapmış biri olarak bu görevin kendisine “Tatarın partide güçlenebileceği” gerekçesiyle tevdi edilmediğini söyledi.

Atun:Üyeler konuşacak
   Sunat Atun, yaptığı konuşmada, hedefinin; güçlü bir ana muhalefet oluşturarak hükümeti yıkmak ve partisini tek başına iktidara taşımak olduğunu belirtti. Atun, genç yaşta siyasete girdiğini, verilen görevleri hak, dürüstlük, adalet içinde yerine getirmeye çalıştığını, devletçiliği ve örgütçülüğü büyüklerinden öğrendiğini söyledi. 
   “Alnım açık, başım dik olarak aranızdayım” diyen Atun, bakanlık yaptığı dönemlerde önemli projelere imza attığını, 2-3 milyar yatırım yapıldığını belirtti. Atun, hükümet icraatlarını eleştirerek, “Bıraktığımız mirası tüketmeye başladılar” dedi. 
   Kablo ile elektrik, su gibi projelere değinen Atun, kendi bakanlık döneminde hazırlanan, imzalanan bazı projelerin yarım kaldığını, ancak iktidara geldiklerinde o projeleri de tamamlayacaklarını ve halkın hizmetine sunacaklarını kaydetti.
   Türkiye’den gelen suyun fiyatının artmadığını, ancak şu anda elektrik ve gazın fiyatında ciddi artış yaşandığını söyleyen Atun, başlattıkları projelerle ülkenin ilerlediğini belirtti. Atun, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı döneminde esnaf, girişimci gibi yaklaşık 10 bin kişinin 1.2 milyar TL kaynak kullanmasını sağladıklarını söyleyerek, “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” dedi. Parti örgütlerini güçlendireceğini, birliği tesis edeceğini kaydeden Atun, UBP’de gençlerin hak ettiği yeri bulamadığını, partinin gençlerle kucaklaşmasını, kadınların daha etkin olmasını sağlayacağını söyledi. 
   Hükümete eleştirilerde bulunan Atun, “1983’ten bu yana tarihin en kötü, plansız ve beceriksiz hükümeti ile karşı karşıyayız” dedi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474