banner564

Alasya Park operasyonu

200 TL karşılığında 1 gram uyuşturucu alan Pakistan uyruklu öğrenciler, ihbar üzerine yakalandı

Alasya Park  operasyonu
banner598

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da önceki gün aldığı ihbar ile Alasya Park binalarının oto parkına operasyon düzenleyen Narkotik Şube Ekipleri, Pakistan uyruklu Farhan Akram ile Ahmed Jalal’ın tasarrufunda 1 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde ele geçirdi. Polis tarafından gözaltına alınan Pakistan uyruklu zanlılar tutukluluk istemi ile dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Özdesoy, zanlı 1 Farhan Akram’ın tasarrufunda uyuşturucu madde olduğuna dair bir bilgi aldıklarını ve zanlının  ikametgahına operasyon düzenlediklerini söyledi. 

Tuvalet kağıdında uyuşturucu
Zanlı 1 Farhan Akram ile Zanlı 2 Ahmad Jalal’ın Alasya Park binalarının otoparkında tespit edildiğini anlatan Özdesoy, zanlılarda yapılan arama sonucu Farhan Akram’ın cebinde bulunan sigara paketi içerisinde, 4 adet tuvalet kağıdına sarılmış vaziyette 1 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde ele geçirdiklerini söyledi.

1 gramı 200 lira…
Zanlı 1 Farhan Akram’ın sorgu sırasında konu maddeyi zanlı 2 Ahmed Jalal ile birlikte 100’er TL vererek 200 TL karşılığında, Gazimağusa’da bir şahıstan aldıklarını kendilerine itiraf ettiğini belirten Özdesoy, isim bazında tespit edilen konu şahsın arandığını ifade etti. 
Uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin Devlet Kimya Laboratuvarı’na, uyuşturucu maddenin bulunduğu sigara paketi ile tuvalet kağıtlarının ise parmak izi incelemesine gönderileceğini aktaran Özdesoy, zanlıların soruşturma maksatlı 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Savcı Hasan Çaltılı bu süreyi 2 gün ile sınırlandırdı.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülebilmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 2’şer gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2016, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473