banner564

Aldı başını gidiyor

Lefkoşa, Girne ve Gazimağusa mahkemeleri bir günde 9 ayrı uyuşturucu davasına baktı

Aldı başını gidiyor
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

   Yüksek Mahkeme Sekreterliği Faaliyet Raporlarına göre; 2017 yılında görülen davaların yüzde 49’unu uyuşturucu suçları oluştururken, dün yine mahkemelerin gündemini bu suçlar meşgul etti. Lefkoşa’da 5, Gazimağusa’da 3 ve Girne’de ise bir uyuşturucu olmak üzere dün toplam 9 uyuşturucu duruşması yapıldı ve 12 zanlı mahkeme huzuruna çıkarıldı. 
   Gazimağusa’da görülen duruşmada Beyarmudu Sınır Kapısında uyuşturucu madde ile yakalanan Mustafa Dağgül ile Mehmet Zeyin ek süre talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada 2 Mayıs 2018 tarihinde, saat 17.30 sıralarında Beyarmudu Sınır Kapısından KKTC’ye giriş yapan zanlı Dağgül’ün durdurularak aracının arandığını ve aracın, ön sol yolcu koltuğunun altında 222 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde ile 9 gram kokain türü uyuşturucu madde bulunduğu belirtildi. 
   Soruşturmayı yapan polis, zanlının, kendilerine uyuşturucu maddeleri şu an aranmakta olan bir şahıs adına getirerek, zanlı Mehmet Zeyin’e vereceğini itiraf ettiğini ve zanlı 2 Mehmet Zeyin’in de Beyarmudu’nda bulunan ikametgâhında tespit edilerek gözaltına alındığını söyledi.

Soruşturma sürüyor
Zanlılar aleyhinde yürütülen soruşturmanın tamamlanamadığını belirten polis, uyuşturucu olduğuna inanılan maddelerin Devlet Kimya Laboratuvarı’na, maddelerin bulunduğu poşetlerin ise parmak izi analizine gönderildiğini ve sonuçların beklendiğini kaydederek, mahkemeden ek süre talep etti. Yargıç Gökhan Asafoğulları, soruşturmanın tamamlanmadığı yönünde bulgu yaparak, zanlıların 5 gün süre ile polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi.

Eryener’e 5 gün tutukluluk
Yine Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Musa Eryener hakkında da ek süre talep edildi. Duruşmada zanlının 3 Mayıs 2018 tarihinde, saat 00.30 sıralarında, Trafik Şube Ekipleri tarafından Lefkoşa-Gazimağusa Anayolu üzerinde durdurulmak istendiği ancak aracın dur ihtarına uymayarak kaçtığı belirtildi. Olayı aktaran polis, aracın Güvercinlik Kavşağında yakalanarak durdurulduğunu, araçta yaptıkları arama sonucunda bir gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ele geçirdiklerini söyledi. Zanlı aleyhinde yürütülen soruşturmanın henüz tamamlanamadığını kaydeden polis, mahkemeden ek süre talep etti.
Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlının 5 gün süre ile polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473