banner564

Ali Zenginses cinayetten yargılanacak

Asya Rıdvanoğlu’nun ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili tutuklu bulunan Ali Aziz Zenginses, aleyhine getirilen davaları ağlayarak dinledi

Ali Zenginses cinayetten yargılanacak
banner598
Zorkun TAŞER

Kuzey Kıbrıs genelinde büyük üzüntü yaratan ve 25 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu’nun ölümüyle sonuçlanan trafik kazasına neden olan Ali Aziz Zenginses dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Rıdvanoğlu’nun ailesinin de izlediği duruşmada savcılık, sanık aleyhine getirilen beş yeni davayı mahkemeye sundu. “Adam öldürme” suçu başta olmak üzere eklenen beş yeni davaya sanık avukatı itiraz etmezken, iddianamede kazaya ait detayların anlatılması üzerine Rıdvanoğlu’nun ablası gözyaşlarına boğuldu. Bu esnada sanık sandalyesinde olan Zenginses’in de gözyaşı döktüğü gözlemlenirken, dava ile ilgili ilk duruşmanın 23 Ocak tarihinde yapılmasına karar verildi. Alt mahkemede gerçekleştirilecek duruşmalardan sonra sanık ağır ceza mahkemesine havale edilecek. Ağır ceza mahkemesi, alt mahkemenin adam öldürme ve yan başlıkları olan diğer dört davayı kabul etmesi halinde sanık Zenginses, trafik kazası sonucu meydana gelen ölümden dolayı “adam öldürme” suçundan KKTC tarihinde ilk kez yargılanacak kişi olacak.

“12 davadan yargılanacak”
Bir gözü protez olan ve kazadan kısa süre önce göz ameliyatı geçiren sanık Zenginses, kaza gecesi alkollü oluşu, aracında ehliyetinde öngörülen üç ayna bulunması şartına uymaması, gözlük ya da lens takma zorunluluğuna rağmen bunlara uymaması, şehir içi hız limitini aşarak 140 ile 190 kilometre süratinde araç kullanması nedenlerinden dolayı, ceza yasasının 205.maddesi altında düzenlenen kanunsuz fiil sonucu “adam öldürme” suçu başta olarak 12 davadan yargılanacak.
Sanık Zenginses, evrak üzerinden değil, kaza mahkemesinde gerçekleştirilecek ön duruşmalardan sonra ağır ceza mahkemesine havale edilecek. Ağır ceza mahkemesi, alt mahkemenin adam öldürme ve yan başlıkları olan diğer dört davayı kabul etmesi halinde sanık Zenginses, trafik kazası sonucu meydana gelen ölümden dolayı “adam öldürme” suçundan KKTC tarihinde ilk kez yargılanacak kişi olacak.
Daha önce aleyhine sekiz dava getirilen sanık Zenginses, yeniden tadil edilen dava dosyasına konulan “Adam öldürme”, “Süratli araç kullanarak adam öldürme” “alkollü araç kullanarak adam öldürme”, “dikkatsiz araç kullanarak adam öldürme” “ehliyet kurallarını yerine getirmeyerek adam öldürme” suçlarında da yargılanacak.

Yeniden mahkemede
Toplam 12 davadan yargılanması öngörülen sanık dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne getirilerek tutukluluk süresi ve duruşma tarihi alındı. Dava dosyasını iddia makamı adına hazırlayan savcı yardımcısı Atila Enver, sanık aleyhine getirilen beş yeni davayı mahkemeye sundu. Savcı yardımcısı, ayrıca davadaki tanık sayısının 33’ten 38 kişiye çıkarıldığını, sanığın evrak üzerinden değil, alt mahkemede yapılacak duruşmalardan sonra ağır ceza mahkemesine havale edileceğini belirtti. Tadil edilen dava dosyasını mahkemeye sunan savcı yardımcısı, davanın ilk duruşmasına başlamak için mahkemeden gün talep etti. Savunmanın dava dosyasına eklenen yeni davalara ve alt mahkemede duruşma talebine itiraz etmemesi üzerine mahkeme duruşma tarihini 23 Ocak 2015 tarihi olarak belirledi.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2015, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474