banner564

Alo 183 hizmette

İki yılda 442 kadının aile içi şiddet gördüğünü açıklayan Bakan Akansoy, “sığınma evi için bütçeye kaynak kondu” dedi

Alo 183 hizmette
banner598

İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bakan Akansoy mesajında, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü"nün, kadına yönelik şiddet olgusunun hem kadını hem de tüm toplumu saran sosyoekonomik koşullar, politik gelişmeler ve kültürel etkenlerle birlikte değerlendirilmesi gerekliliğini dünyanın gündemine taşıma gibi bir işlevi yüklendiğini ifade etti.
Akansoy, son iki yılda toplam 442 kadının aile içi şiddete uğradığının saptandığını; şiddete uğrayan kadınların yalnızca yüzde 10’nun bildirimde bulunduğu göz önüne alındığında bu sayının küçümsenmeyecek oranda olduğunun görüldüğünü vurguladı.
Akansoy, Alo 183 Sosyal Hizmet Hattı ile şiddete maruz kalan bireylerin Sosyal Hizmetler Dairesi’ne ulaşabildiğini, Eylül 2014 ile Eylül 2015 arasında bu hatta 47 şiddet bildirimi yapıldığını ve bu durumdaki bireylere çeşitli destekler sağlandığını bildirdi.
Asım Akansoy, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi’nin yakında kurulacağını ve bu daire bünyesinde Şiddete Müdahale Birimi oluşturulacağını da açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2015, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473