banner564

Ama destek sürecek

Ankara’da Türkeş ile görüşen Sucuoğlu “Su ve protokol konusunda yaşananlardan dolayı büyük üzüntü var” dedi

 Ama destek sürecek
banner598
Alihan PEHLİVAN
Turizm Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu geçtiğimiz gün görüştüğü Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Kıbrıs işlerinden de Sorumlu Devlet Bakanı Tuğrul Türkeş’ten önemli mesajlar aldığını söyledi. Diyalog aracılığı ile Ankara’daki görüşmelerin detaylarını kamuoyuna aktaran Sucuoğlu, “Su ve protokol konusunda yaşananlardan dolayı büyük üzüntü var” dedi halkımızla paylaşmak istediğini söyledi.

“İki konu birbirine karıştırılıyor”
Faiz Sucuoğlu, Ankara’da görüştüğü Tuğrul Türkeş’in son günlerde Türkiye-Ankara arasında artarak devam eden gerilimden rahatsız olduğunu söyledi. 
Sucuoğlu, “Sayın Türkeş beni ve beraberimizdeki ekibi çok sıcak karşıladı. Bizimle çok uzun bir süre görüştü. Bu görüşmeler sırasında önemli mesajlar da verdi” dedi. 
Sucuoğlu, Ankara’nın su konusu ile 2016-2018 Ekonomik Mali Protokolün iki ayrı konu olarak gördüğünü,  bunu da kendilerine çok net olarak ifade edildiğini söyledi.
Türkiye’nin 2016-2018 Ekonomik Mali Protokolün imzalanmasını beklediğini bu konuda KKTC kanadındaki çalışmaların geç tamamlandığını anlatan Sucuoğlu, “Türkiye Hükümeti KKTC’de son günlerde yaşanan tartışmalardan oldukça rahatsız. Bunu bize bizzat Sayın Türkeş dile getirdi. Su konusu başka Ekonomik Mali Protokol başka. İki konuda da Türkiye Hükümeti, KKTC Hükümetinin rızası ve onayı olmadan adım atmak istemiyor. İki konuya da ayrı ayrı değerlendiriyorlar” dedi.

“Hükümetin devamından yanayız”
Ankara’da görüştüğü Tuğrul Türkeş’in, “hükümetin devamından yanayız” dediğini anlatan Bakan Sucuoğlu “Sayın Türkeş elinden ne geliyorsa yapmaya hazır olduğunu söyledi. Kendisinin Kıbrıslı olduğunu hatırlattı ve son yaşananlardan ötürü ıztırap çektiğini söyledi. Türkeş’in, “Ben her türlü görüşe açığım. Kıbrıslı Türkler neyi istiyorsa onu yapmak için buradayız” dediğini aktaran Sucuoğlu  Türkeş’in kendilerine, “Şu an  KKTC’de çok geniş tabanlı bir hükümet var. Adı da Reform hükümeti. Biz gerekli reformları yapacaklarına inanıyoruz ve onlara güveniyoruz. Üstelik Kıbrıs müzakereleri önemli bir aşamaya gelmek üzere. Bu dönemde siyasi krizler toplumun önünü açmaz. Çok kısa zamanda gerekli antlaşmaların yapılıp Ada’nın ekonomik olarak kalkınmasını sağlamak gerekiyor” dediğini ifade etti.
Bakan Sucuoğlu “2016-2018 Ekonomik Mali Protokolün kendileri ile ilgili kısımlarının tamamlandığını ve tam bir uyum içinde bu çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi ve biran önce protokolün imzalanmasını umut ettiklerini de sözlerine ekledi.

 

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2016, 11:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473