banner564

Amaçları sığınmak

Evsiz, işsiz kalan kaçak Pakistanlılar çareyi basit suç işleyip cezaevine girmekte görüyor

Amaçları sığınmak
banner598

 Suna ERDEN

Son zamanlarda Pakistan uyruklu şahısların kaçak bir şekilde Güney Kıbrıs’a gidip birkaç saat içerisinde dönüp teslim olmaları dikkati çekerken, önceki gün de Pakistanlı Tansır Ali yasa dışı bir şekilde Rum tarafına gittikten bir saat sonra geri geldi. Geçtiğimiz Haziran ayında, askeri yasak bölgeyi ihlal ederek, güneye giden ve geri gelerek teslim olan M.S., R.A. ve K.D. isimli Pakistanlı zanlıların ülkede kaçak olarak yaşadıkları ortaya çıkarken, zanlı Tansır Ali’nin de KKTC’de kaçak yaşam sürdüğü öğrenildi.
 Elde edilen bilgilere göre; çalışmak amacıyla öğrenci vizesi ile ülkeye giriş yapan Pakistanlı şahıslar, bir süre sonra hem işsiz hem de evsiz kalınca çareyi hafif ceza öngören askeri yasak bölgeyi ihlal suçunu işlemekte görüyor. Böylelikle cezaevine giren şahıslar, orada barınıp beslenirken devlet tarafından ülkelerine ihraç ediliyor, yol parası sorunu da ortadan kalkıyor.

Soruşturma yapılacak
Sınır ihlali yapıp aynı gün geri gelerek teslim olan Tansır Ali dün tutuklama talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Lefkoşa Adli Şube’de görevli polis memuru Aytan Özoğlu, mesele ile ilgili ifade verdi. Polis, zanlının 10 Temmuz tarihinde Lokmacı Sınır Kapısı’ndan kalabalıktan faydanalarak geçiş yapıp askeri yasak bölgeyi ihlal ettikten sonra aynı gün Metehan Sınır Kapısı’ndan geri gelerek teslim olduğunu söyledi. Zanlının ifade verip suçunu kabul ettiğini kaydeden polis, ifadenin teyit ve tekzip edileceğini, ifadeler alacaklarını açıklayarak, zanlının 2 gün tutuklu kalmasını talep etti. 
Mahkeme zanlı hakkında 2 gün tutukluluk emri verdi. Zanlının soruşturmanın ardından cezaevine gönderilmesi beklenirken, Haziran ayında sınır ihlali yapan üç Pakistanlı ise şu anda Merkezi Cezaevi’nde yargılanmayı bekliyor.  

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2018, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473