banner564

Anastasiadis’e mesaj gönderdi

33 gencin kırsal kesim arsası belgesi aldığı törende konuşan Özgürgün, “Bizde Rumlara verilecek toprak yoktur” dedi

Anastasiadis’e  mesaj gönderdi
banner598
Yılmaz YAKAR
Aslanköy’den 12, Kurudere’den 18 Nergisli’den 5 olmak üzere 33 gence kırsal kesim arsası hak sahipliği belgeleri dün düzenlenen törenle verildi.
Törene Başbakan Hüseyin Özgürgün, İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Milletvekilleri Ahmet Kaşif, Ersin Tatar ve Hakan Dinçyürek katıldı.
Başbakan Hüseyin Özgürgün törende yaptığı konuşmada, kırsal kesim arsalarının dağıtılması amacının gençlerin bulundukları yerleşim birimlerinde topraklarına ve devlete sahip çıkmaları olduğunu ifade etti.
Konuşmasında İsviçre’nin Crans -Montana kasabasında devam eden müzakerelere de değinen Başbakan Özgürgün, Rum Lider Nikos Anastasiadis’in Güzelyurt ve Mesarya’yı içeren bir öneri sunmasıyla ilgili olarak “Biz KKTC’nin topraklarını pazarlığa açmıyoruz. Kimseye verecek değiliz” dedi.
Özgürgün, Kıbrıs müzakerelerinin yarım asra yakındır sürdüğüne işaret ederek, mücadelenin devam ettiğini, Rum-Yunan ikilisi Enosis’i gerçekleştirmek, Kıbrıs Türk halkının da topraklarına sahip çıkmak ve var olmak için mücadele verdiğini vurguladı.

Evren: Gençler köylerinde kök salsın
İçişleri Bakanı Kutlu Evren törende yaptığı konuşmada, UBP-DP hükümeti kurulduğu gün Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün “bölge bölge dolaşın proje üretin, uygulamaya çalışın, eksik gedik ne varsa toparlayın”  talimatıyla birlikte projeler üretmek, yasaları tadil etmek ve yarınları hazırlamak yönünde  büyük  gayret sarf ettiklerini,   bir çok projeden  birinin de kırsal kesim arsaları olduğunu söyledi.
Evren, arsa dağıttıkları için eleştiri aldıklarını belirterek,  köylerdeki gençlerin köylerine ve köklerine sahip çıkmaları için arsaları dağıttıklarını, köylere sahip çıkmanın topraklara sahip çıkmak olduğunu kaydetti.
Evren, hak sahipliliği belgelerinin sahiplerine hayırlı olması dileğinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2017, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473