banner564

Anavatan kavramı tartışılmamalı

Türkiye’den gelen sendikacıları kabul eden Denktaş, Kıbrıslı Türkler için Anadolu’nun çok önemli olduğunu belirtti

 Anavatan kavramı tartışılmamalı
banner598
KKTC’nde bulunan Türkiye Maden İşçileri Sendikası şube başkanları, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’a nezaket ziyaretinde bulundu. 
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, ziyarette heyete, Hür-İş Başkanı Yakup Latifoğlu ile Türk-İş KKTC temsilcisi Ahmet Çaluda eşlik etti. 
Serdar Denktaş kabuldeki konuşmasının başında son yılların en çok tartışılan konularından biri olan “Anavatan-Yavru vatan” söylemine dikkati çekerek, “Anavatan-Yavru vatan” söyleminin iki halk arasında nasıl yaygınlaştığını anlattı. 
Serdar Denktaş, “40 mil ötemde, 85 milyonluk kocaman bir ülke, Türkiye Cumhuriyeti var. Buna Anavatan denmez de başka ne denir?” ifadelerini kulandı. 
Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul ziyarette yaptığı konuşmada, yavru vatanda olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Akçul “Bizi ister ‘Anavatan’, isterseniz ‘Kardeş Vatan’ bilin, fark etmez. Ancak bizler için önemli olan sizlersiniz, Kıbrıs Türk halkına karşı hassasiyetimiz daima devam edecek” diye konuştu. 
Nurettin Akçul, KKTC’deki temasları hakkında da Başbakan Yardımcısı Denktaş’a bilgi verdi. 

Girne Emirnamesi için toplantı
Öte yandan Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı’nda dün Girne 2’nci Bölge Emirnamesi hakkında toplantı düzenlendi.
“Bölgenin dokusunu koruyabilmek için ilk etapta alınması gereken tedbirler, bölgenin imar planı hazırlanana kadar emirname değişikliğine gidilmesi ve bunun yürürlüğe konması, imar planı çalışmalarının hızlandırılması” toplantıda karara bağlanan konular oldu.
Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre toplantıya, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Şehir Planlama Dairesi Müdürü Ertan Öztek, Müşavir Bülent Arkın ve Şehir Planlama Dairesi’nin teknik elemanları katıldı.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2016, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473