banner564

Ankara’ya önemli mesaj

Besim Tibuk, Türkiye’nin bir an önce KKTC’ye mali yardım yapması gerektiğini belirtti

Ankara’ya önemli mesaj
banner598

  Liberal Demokrat Parti Onursal Başkanı, işadamı Besim Tibuk; KKTC’de yaşanmakta olan krizin TL’nin değer kaybından kaynaklandığını belirterek “Bunda Kıbrıslı Türklerin herhangi bir suçu yoktur” dedi.

   KKTC’nin, Türkiye’den yılda Bir milyar doların üzerinde ithalat yaptığını, buna karşın Türkiye’nin 2017 yılında KKTC’ye 193 milyon dolarlık yardım yaptığını vurgulayan Tibuk, “Başka ülkelere bunun çok daha fazlası yardım yapılıyor” dedi.
  Diyalog’a yaptığı açıklamada  KKTC’de Türk Lirası kullanıldığını ve Türkiye’nin acilen adaya para göndermesi gerektiğini belirten Besim Tibuk şunları kaydetti:
   “Türkiye ile KKTC arasındaki derin ilişkiyi dikkate aldığımızda buraya yapılan yardımlar, başka ülkelere yapılan yardımların altında kalıyor. Ayrıca KKTC  halkı ithalatın yüzde 60’dan fazlasını Türkiye’den yapıyor ve bunun için Bir milyar doların üzerinde para ödüyor. Türkiye bu gerçekler ışığında KKTC’ye daha çok mali yardım yapmalıdır.”
   Türk Lirası’nın değer kaybından dolayı KKTC’de tüm sektörlerin olumsuz etkilendiğini  belirten işadamı Besim Tibuk, “Ankara’nın buraya yapacağı yardımlar bürokratik engellere takılmamalı, süreç uzatılmamalıdır” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474