banner564

Arabahmet Kültür Evi kiralandı

Lefkoşa Surlariçi’nin rehabilitasyonuna yönelik Lefkoşa İmar Planı çerçevesinde kurulan Arabahmet Bölgesi Geliştirme Şirketi, bölgenin canlanmasına katkı yapmak için adım atarak Arabahmet Kültür Evi’ni kiralama kararı aldı. Bu çerçevede şirketin açtığı ve geçen Cuma günü sonuçlanan ihaleyi, Arabahmet Kültür Evi için en uygun teklifi veren Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) kazandı. LTB’den verilen bilgiye göre, GAÜ bölgenin canlanmasına katkı amacıyla LTB ile işbirliği içerisinde Arabahmet Kültür Evi’nde kültürel, sanatsal, sosyal ve eğitsel çalışmalar gerçekleştirecek.

Arabahmet Kültür Evi kiralandı
banner598

 

Fellahoğlu: Bölge hareketlenecek

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, konuyla ilgili açıklamasında, Arabahmet Bölgesi Geliştirme Şirketi’nin faaliyete geçmesi ile birlikte Arabahmet bölgesindeki sosyo-kültürel ve ekonomik faaliyetlerin artacağına inanç belirterek, Arabahmet Kültür Evi’nin de bunun için itici bir güç olacağını ifade etti.

Kültür Evi’nin kiralanması ile birlikte bölgedeki hareketliliğin ve dinamizmin artacağına inandığını söyleyen Fellahoğlu, “Arabahmet Bölgesi Geliştirme Şirketi bu noktadan sonra çalışmalarına devam ederek tüm bölgenin yeniden değer kazanması ve mevcut potansiyelin artırılması için çalışmalarını devam ettirecek. Genel hedef bölgenin gerek sosyal gerekse ekonomik yapısını güçlendirmek ve Lefkoşa Surlariçi için örnek bir bölge yaratmaktır” dedi.

 

Güralp: İhaleyi Betorder GAÜ kazandı

LTB Projeler Şube Sorumlusu Ali Güralp da, LTB yetkililerinin bu amaçla şirket hissedarları ile biraraya gelerek bazı kararlar aldığını ve söz konusu kararlar sonucunda yeni direktörler kurulunun oluşturularak Arabahmet bölgesine katkıda bulunmak için çalışmalara yeniden başlandığını söyledi.

Çalışmalar çerçevesinde şirket yönetiminde bulunan, gerek belediyeye ait gerekse de belediye kullanımında bulunan mülklerin daha verimli ve sağlıklı değerlendirilmesi için bir girişim başlatıldığını belirten Güralp, bunun sonucunda Arabahmet Kültür Evi’nin eski hareketliliğini kazanması için daha önceden yapıldığı gibi kiralanmasına yönelik ihaleye çıkıldığını söyledi.

Söz konusu ihalenin 21 Ocak’ta kapandığını kaydeden Güralp, 24 Ocak Cuma günü değerlendirilen ihaleyi GAÜ’nün kazandığını ve bu aşamada mukavele şartları ile gerekli düzenlemeleri yapmak için çalışmaların yapılacağını kaydetti.

 

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2014, 01:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474