banner564

“Kıbrıs Türkü kazançlı çıktı”

Davutoğlu, “Kıbrıs davası bugün 10 yıl önce olduğundan daha güçlüyse, bunda Bürgenstock'ta yürütülen müzakerelerin büyük bir payı var” dedi

“Kıbrıs Türkü  kazançlı çıktı”
banner598

Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Kıbrıs davası bugün 10 yıl önce olduğundan daha güçlüyse, daha sağlam temeller üzerinde yürüyorsa bunda Bürgenstock'ta yürütülen müzakerelerin büyük bir payı var” dedi.

Davutoğlu, “Referandumdan sonra dünyada hiç bir zaman, 10 yıllık süre içerisinde Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti suçlanamadı. Bu iradeyi orada koyduğumuz için Kıbrıs'ta parametreler değişti ve yine onurlu bir Kıbrıs politikasının takibi açısından söylüyorum, Kıbrıs'ta da milli gelir 4 misli arttı ve Kıbrıs Rum kesiminin karşısında başı daha dik durabilen bir Kıbrıs Türk toplumu ortaya çıktı" diye konuştu.

O günlerde yürüttükleri Kıbrıs diplomasisi sebebiyle 'Yeni subaylar rahatsız' diye gazetelerin manşet attığını kaydeden Ahmet Davutoğlu, “Sanki Türkiye'nin çıkarları satılıyor gibi, öylesine manşetlerle, daha sonra ortaya çıkan bazı darbe teşebbüslerin arkasında Kıbrıs diplomasisinin olduğu hep söylendi” ifadelerini kullandı.

 

2004’te de aynısını yaptılar

MÜSİAD tarafından, dernek binasında düzenlenen "Küresel ve Bölgesel Yeniden Yapılanma Sürecinde Güçlü Dış Politika" başlıklı toplantıda konuşan Davutoğlu, 2013'te karşılaştıkları şeylerle ilk defa karşılaşmadıklarını belirterek, "2004 mahalli seçimleri vardı. Biz Türkiye'nin yarım asırlık büyük derdi Kıbrıs sorununun çözümü için ve Kıbrıs Türklerinin de haklarını koruyan, Türkiye'nin de ufkunu açacak bir diploması yürütüyorduk. O günlerde açın gazeteleri okuyun, mahalli seçimler yapılıyordu. Biz sınava girdik, 1,5 yıllık bir iktidar olarak ama o günlerde yürüttüğümüz Kıbrıs diplomasisi sebebiyle 'Yeni subaylar rahatsız' diye gazeteler manşet atıyordu ve sanki Türkiye'nin çıkarları satılıyor gibi, öylesine manşetlerle, daha sonra ortaya çıkan bazı darbe teşebbüslerin arkasında Kıbrıs diplomasisinin olduğu hep söylendi. Büyük sancılarla 2004 seçimlere gidildi. Hemen seçimlerden önce bir kampanya başlatıldı ki, yıpratılsın. Halbuki Kıbrıs davası bugün 10 yıl önce olduğundan daha güçlüyse, daha sağlam temeller üzerinde yürüyorsa bunda Bürgenstock'ta yürütülen müzakerelerin büyük bir payı var. Referandumdan sonra dünyada hiç bir zaman, 10 yıllık süre içerisinde Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti suçlanamadı. Bu iradeyi orada koyduğumuz için Kıbrıs'ta parametreler değişti ve yine onurlu bir Gobahis Kıbrıs politikasının takibi açısından söylüyorum, Kıbrıs'ta da milli gelir 4 misli attı ve Kıbrıs Rum kesiminin karşısında başı daha dik durabilen bir Kıbrıs Türk toplumu ortaya çıktı" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2014, 01:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473