banner564

Kurultay için son adım

DP-UG’nin Lefkoşa ve Gazimağusa ilçesi olağan kongreleri yapıldı

Kurultay için son adım
banner598

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Lefkoşa İlçesi IX. olağan kongresi dün, Gazimağusa İlçesi 9’uncu Olağan Kongresi ise önceki gün gerçekleşti. Lefkoşa’da Ozan Beysan, Gazimağusa’da da Fikri Ataoğlu yeniden başkanlığa seçildi.

Lefkoşa’da The Elysium Park’ta dün yapılan kongreye, DP Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ve eşinin yanı sıra Genel Sekreter Bengü Şonya, bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, genel başkan yardımcıları, Kadın Örgütü Başkanı Esen Yalın Aktoprak, ilçe başkanları, kadın ve gençlik örgütleri, bazı parti yetkilileri ve çok sayıda partili katıldı.

 

Hıfzıoğlu başkanlıktan çekildi

Konuşmalar öncesinde ilk sözü alan Kemal Hıfzıoğlu, partide birliği göstermek adına İlçe Başkanlığı adaylığından çekildiğini açıkladı.

DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş ve Lefkoşa İlçe Başkanı Ozan Beysan da Kemal Hıfzıoğlu’nı bu tutumundan dolayı tebrik etti.

 

Denktaş: İktidar yürüyüşünün başlangıcı

Serdar Denktaş, partinin dokuzuncu kurultayı öncesinde son adımın gerçekleştirildiğini belirtti.

Denktaş, Lefkoşa kongresinin tamamlanması ile 9. Kurultayı büyük bir coşku ve katılım ile gerçekleştirerek, yollarına devam edeceklerini söyledi.

Partilileri aileleri ile birlikte 2 Şubat’ta yapılacak kurultaya katılmaya çağıran Serdar Dentkaş, kurultay günü büyük bir demokrasi şöleni yapılacağını kaydetti.

 

“Bizi zileyenler kıskansın”

Denktaş, “Büyük coşku ve katılım ile bizi dışarıdan izleyecek olanları kıskandıracak bir düzeyde gerçekleştireceğimize inandığımız kurultay sonrası da yolumuza devam edeceğiz. Böylelikle o gün bizlerin bayramı olacak. O gün, DP Ulusal Güçler’in gelecek döneme göstereceği en önemli, bir milat olacak. O milat DP Ulusal Güçler’in tek başına iktidar yürüyüşünün başlangıç miladıdır. Herkese bunun haberini vereceğiz” dedi. Bazı partilerin yetkililerinin DP-UG içerisindeki yakınlarına kurultaya katılmamaları ve ikinci tur olması yönünde çağrı yaptığını belirten Denktaş, “Bu güzel bir haberdir, bu bir sonraki kurultayımızın nasıl büyük bir zafere doğru yürümenin ilk adımı olduğunun farkında olduklarının göstergesidir” diye konuştu.

 

“Yarış ve tartışma doğal”

Serdar Denktaş, parti içinde yarışlar ve tartışmaların olağan olduğunu ancak bu tartışma ve yarışa kimseyi karıştırmayacak iradeye sahip olduklarının bilincini taşıdıklarını belirterek, “İçimizde yaşananlara kimseyi karıştırmayız. Uzaktan bakana yan baktırmayız. Biz ‘biriz ve bütünüz’ diyorsak, biz gerçekten bir ve bütün olduğumuzu da gösterebilecek kabiliyetteyiz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Şonya: yeter ki dıştakiler bize yan bakmasın

DP Ulusal Güçler Genel Sekreteri Bengü Şonya, partinin birlik ve bütünlüğünün her şeyden önemli olduğunun altını çizerek konuşmasına başladı.

Kongrede iki adayın sergilemiş olduğu kardeşlik ve dostluğun kendisini onurlandırdığına dikkat çeken Şonya, bu tavrın DP Ulusal Güçler’e yakışan bir tavır olduğunu belirtti ve “Düşmanın taşı değil, dostun attığı gül yaralar. Dolayısıyla biz kendi içimizde çatışıp, tartışabiliriz. Yeter ki dıştakiler bize yan bakmasın” dedi.

Bengü Şonya, 2 Şubat’da gerçekleşecek IX. Olağan Kurultayı’na yönelik sürdürdüğü konuşmasının devamında şunları söyledi:

 

“Kalkmaya hazır uçak”

 

“DP Ulusal Güçler şu anda pistte motorları çalışan, kalkmaya hazır bir uçak gibidir. Dolayısıyla uçağın pilotunu 2 Şubat’ta siz seçeceksiniz. O gün için sizden bugünden ricam, hepimiz bu kurultaya katılalım. Herkes gönlünde hangi aday yatıyorsa onu desteklesin. Partimizin başına getirsin. Seçileni bu uçağın pilotu yapalım ve bu uçağı uçuralım.”

 

Beysan: Halkın umudu DP-UG

Lefkoşa İlçe Başkanı Ozan Beysan da konuşmasında, demokrasinin bir parçası olan kongrelerin eleştiri, öz eleştiri, katılım ve temsiliyet süreci olduğunu belirterek, Lefkoşa ilçesi yönetim kurulu olarak parti ve ülke için ellerinde geleni yaptıklarını kaydetti.

Beysan, “Hep birlikte çalıştık, hep birlikte inandık, bir bütün olduk ve partimizi iktidara taşıdık” diyerek, halkın umudunun DP Ulusal Güçler olduğunu kaydetti.

 

İlçe Yönetim ve Disiplin Kurulu’na seçilenler

DP Ulusal Güçler Lefkoşa İlçe Başkanlığı’na Ozan Beysan oy birliğiyle seçildi.

İlçe Yönetim Kurulu’na ise; Ozan Erenay, Kansu Aksu, Fahri Arabacıoğlu, Mehmet Sporcuoğlu, Mehmet Bicen, Ahmet Küçük, Tigin Kişmir, Enver Baturalp, Mustafa Toycan, Faik Bozkaya ve Cebrail Doğan oy birliği ile seçildi.

İlçe Disiplin Kurulu’na oy birliğine seçilen isimler ise şunlar: “Özdemir Koruyan, Ahmet Özturan, Sevgi Ortaç, Mahmut Varol, Adnan Takotlı, Mustafa Yılmaz.”

DP Ulusal Güçler Lefkoşa İlçe Kongresi, seçimlerin ardından gerçekleşen dilek ve temenniler bölümüyle son buldu.

 

Gazimağusa yeniden Ataoğlu’na emanet

DP- UG Gazimağusa İlçesi 9’uncu Olağan Kongresi önceki gün gerçekleşti.

İlçe başkanlığına tek aday olan Fikri Ataoğlu seçildi.

DP-UG İlçe Başkanı, Gazimağusa Milletvekili Fikri Ataoğlu, birlik ve beraberlik içinde hareket ederek partiyi daha ileriye taşımak gerektiğini vurguladı.

Ataoğlu, ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılara ve ekonomik zorluklara çözüm bulmak için çalışıldığını dile getirdi, vatandaşlardan biraz daha sabır istedi.

Alternatif enerji arayışında olduklarının altını çizen Ataoğlu, konunun en yakın zamanda gündeme geleceğinin sözünü verdi.

 

Kira öder gibi ev alınabilecek

Kırsal kesim arazileri konusunda çalışmalar yürütüldüğüne dikkat çeken Fikri Ataoğlu, vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olabileceğini söyledi.

Ekonominin güçlenmesi ve ekonomik sıkıntıların çözümü için de bazı çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Ataoğlu, kısa bir süre sonra ekonomik tedbirler konusunda kamuoyunu bilgilendireceklerini ifade etti.

Ülke sorunlarının başında işsizliğin geldiğine dikkat çeken Ataoğlu, işsizlik sorununun ortadan kalkması için projelerinden söz etti.

 

İlçe Yönetim ve Disiplin Kurulu’na seçilenler

DP-UG Gazimağusa İlçe Başkanlığına oybirliğiyle tek aday olan Fikri Ataoğlu seçilirken İlçe Yönetim Kurulu’na seçilen isimler ise şöyle:

“Ali Çakmak, Ali Sönmez, Emine Çelikörs, Hüseyin Erdoğan, Tülay Atalay, Ali Yeşil, Suphi Yıldız, Ramazan Çapun, Türker Yüksel ve Ali Rıza Akkoyun oybirliğiyle seçildi.

Yedek Üyeler ise; Sinan Geyik, Ahmet Midem, Orhan Gül, Kazım Türkkan.” İlçe Disiplin Kurulu’na oy birliğine seçilen isimler ise şunlar:

“Ayşe Akay, Ali Özyalçın, Varol Ateş, Mehmet Erdoğan, Memiş Soykan.”

 

Gazimağusa İlçe Kadın Örgütü Başkanı Kaygan

DP Ulusal Güçler Gazimağusa İlçe Kadın Örgütü Başkanlığı’na Fatma Midem Kaygan seçilirken, yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu;

 

“Huriye Erdoğan, Fatma Kortaç, Faika Ergeç, Hanife Menteş, Güser Günfer, Döndü Zararsız, Müzeyen Perçin, Seda Türkoğlu, Ayşe Satılmış, Serap Geyik.”

 

Gazimağusa İlçe Gençlik Örgütü seçimi ertelendi

DP Ulusal Güçler Gazimağusa İlçe Gençlik Örgütü Başkanlığı’na Timuçin Erbay ve Ufuk Özel aday oldu.

Adaylardan Timuçin Erbay’ın yaşı nedeniyle bazı itirazlar yaşandı. Gençlik örgütü seçimi bu nedenle ertelendi.

 

Gençlik Örgütü Başkanı Çağrı Anıl oldu

Demokrat Parti Ulusal Güçler Gençlik Örgütü IX. olağan kongresi dün yapıldı, başkanlığa tek aday olan Çağrı Anıl oy birliği ile seçildi.

Lefkoşa’da The Elysium Park’da kongreye, DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ve eşinin yanı sıra DP Ulusal Güçler Bakanları, Genel Sekreter Bengü Şonya, milletvekilleri, belediye başkanları, Genel Başkan Yardımcıları, Kadın Örgütü Başkanı Esen Yalın Aktoprak, ilçe başkanları, Kadın ve Gençlik Örgütleri, bazı parti yetkilileri, çok sayıda partili ve halk katıldı.

Oldukça coşkulu ve kalabalık bir ortamda gerçekleşen kongrede, başkanlık divanı oluşması ile saygı duruşunun ardından İstiklal marşının okundu ve böylelikle kongre açılmış oldu.

 

Anıl: Gençlere önem veren tek parti DP-UG

Demokrat Parti Ulusal Güçler Gençlik Örgütü Başkanlığına tek aday olan ve oy birliği ile seçilen Çağrı Anıl kürsüdeki konuşmasında, birlik, beraberlik ve DP Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın gençliğe verdiği önemden bahsederek, özellikle 5 Haziran 2013 tarihinde, DP’nin miladı olduğunu ve DP Ulusal Güçler oluşumundan bugüne kadar gelinen süreçte partilerinin büyük bir aşama kaydettiğini söyledi.

 

“Sorumluluğumuzun farkındayız”

Anıl, şöyle konuştu:

“Bizler de bu oluşumun, Gençlik Örgütü parçası olarak üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Gerçekleştirmeye çalıştığımız gençlik örgütü yapısında, ülkemizin her kesiminden, bölgesi, eğitim düzeyi, ekonomik durumu gözetmeksizin, her kardeşimize ulaşıp, aramıza alıp önce ülkemizin sonra da partimizin geleceği için gerek kültürel, gerek siyasi, gerekse de eğitimsel konularda istikrarlı bir çalışma yürüteceğiz. DP Ulusal Güçler Gençlik Örgütü olarak, partimizin geliştireceği ve pek tabi ki ülkemizin gelişecek ve değişecek olan siyasi yapısına da paralel olarak, bu ülkede yaşayan her genç kardeşimizin, haklı taleplerini de değerlendirerek, her zaman savunucusu olacağız” dedi.

 

Anıl: Siyaset bir ekip işidir

DP Ulusal Güçler gençliğine, gerek yerel seçimlerde, gerekse Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde önemli görevler düştüğünü de kaydeden Çağrı Anıl, siyasetin bir ekip işi olduğunun bilincinde hareket ettiklerini, dolayısıyla durmadan, yorulmadan ve ara vermeden yeni gençleri de aralarına katmaya gayret göstereceklerini söyledi.

Tüm gençleri 2 Şubat’ta gerçekleşecek DP Ulusal Güçler IX. Olağan Kurultayı’na davet eden Gençlik Örgütü Başkanı Çağrı Anıl’ın konuşmasından sonra faaliyet ve mali raporlar okunup aklandı ve seçime geçildi.

 

İlçe Yönetim ve Disiplin Kurulu’na seçilen isimler

Gençlik Örgütü Merkez Yönetim Kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:

“Doruk Hastunç, Hasan S. Tokatlı, Erdoğan Arıkan, Cemal Gündüz, Ahmet Nizam, Servet Mercan, Hakan Borataş, Emrah İbrahimoğulları.”

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2014, 01:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474