banner564

“Ahlak daha da bozulmasın”

Vatandaşlar, Meclis’in bugün oylayacağı ceza yasasının içeriğini bilmiyor, bu konuda acele eden milletvekillerini eleştiriyor

“Ahlak daha da bozulmasın”
banner598

Çiğdem AYDIN

    Meclis’in bugün oylayacağı Ceza Yasası’nın içeriğini tam olarak bilmeyen vatandaşlar, daha çok ‘cinsellikle’ ilgili bölümlerini konuşuyor. Görüşlerini Diyalog muhabirine aktaran vatandaşlar, Meclis’in bu konuda neden acele ettiğini ve konuyu neden kamuoyu ile paylaşmadığını merak ederek “ahlak daha da bozulmasın” şeklindeki endişelerini dile getiriyor.

 

Ahmet Tetik:Bizim örf ve adetlerimize uymaz

“Ben doğaya aykırı cinsi münasebetin toplumun ahlakını bozacağına inanıyorum. Eşcinsellik yasası eksikti tamamlandık. Çocukların adabı bozulacak. Bu ülkede gidişat hiç iyi değil. Daha dün liseli gençler kapı önlerinde, kafelerde, sokaklarda el ele ,dizdize, sarmaş dolaş geziyordu. Bir de ‘fuhuş yasallaştı’ diyorlar vallahi anlamadım meclisin derdi nedir? Gece kulüplerinden herkes şikayetci olurken, polis baskınlar yaparken, yasallaştırarak kontrolsüz fuhuşu da serbest bırakıyorlar. Bu yasa bizim örf ve adetlerimize uymaz.”

 

Mehmet Uysal: Utanç verici bir yasa

“Doğaya aykırı cinsel ilişki mi?Tövbe tövbe Allah Allah çok şaşkınım. Duydum bizim hükümet bununla uğraşıyormuş,Allah akıl ezan versin. Bu konu bir kere dinimize de aykırı,insan eşine bile böyle birşey teklif edemez. Eskiden yargıcın karşısına çıkardın bir celsede boşardı seni bu sebepten.Utanç verici bir yasa. Fuhuşa gelince onu da yasallaştırmışlar, para karşılığı kadın kendi isterse fuhuş olmazmış.Allah aşkına para karşılığı kadın kendini satıyorsa ne olur bunun adı? Demek ki toplumda ahlak bozuluyor. Çocuklar güvenli değil, ‘istismar var’ diyorlar bunlarla uğraşsınlar. Bence artık tecavüzler de artar yazıklar olsun. Meclisin önceliği bu mu? Bu ülkede Maksibet işsiz gençler var, göç var meclis önce bunlarla uğraşsın. Bu hükümette tarihe cinsi münasebetle geçecek anlaşılan.”

 

Ömer Zaferoğluları: Fuhuş için yasa yapıyorlar

“Doğrusunu isterseniz doğaya aykırı ilişkiye giren zaten suç iken de yapıyordu.Ne değişir herkesin kendi tercihi, insan kendi istedikten sonra özeline kim karışır. Benim için meclisin böyle yasalarla uğraşması hiç sorun değil.Tercihi böyle olanlar düşünsün. Benim tercihim belli. Ben doğaya aykırılığı sevmem, aykırı olmaktansa doğayla bütünleşmeyi tercih edelim. Bir milletvekili fuhuş da yasallaştı demiş, o hiç iyi olmadı.Tecavüzler ortada, tacizler ortada, yolda sokakta 10-20 liraya kendini pazarlayan kadınlar var, bunları kurtaracaklarına yardım edeceklerine fuhuş için yasa yapıyorlar. Hepimiz aynı gemideyiz farkında değil mi bunlar?”

 

Berat Çolak: Cinsellik hükümeti oldular

“Ben halkın bu kadar derdi varken, ülkede bu kadar acil sorun varken meclisin içindeki vekillerin bunlarla uğraşmasını topluma karşı yapılan bir terbiyesizlik olarak görüyorum. Hükümetin terbiyesizliğidir bu. Daha geçenlere kadar gıdalar zehirli, hormonlu, insanlar kanser olup ölüyor, elektrik santralinin bacası malum nefes alamıyorsun, vekillerimizin derdi eşcinseller, doğaya aykırı ilişki, fuhuş, maşallah! Cinsellik hükümeti oldular,  bir de fuhuş konusu varmış masada yazıklar olsun. Memlekette zaten fuhuş aldı başını gidiyor, biraz korkuları vardı ki ‘polis basacak aman dikkat edelim mahkemelik olmayalım’ diye, şimdi o da serbes,oh ne ala. Gece kulüpleri var zaten yasallaşarak toplumun geneline yaymak neye hizmet onu anlatsınlar. Bizim toplum böyle şeyleri kaldırmaz, refom böyle olmaz. Çöz toplumun asli sorunlarını alkışlayalım, bunlar milleti oyalama.”

 

Zakir Çolak: Milletin yatak odasıan girdiler

“Fuhuş da doğaya aykırı cinsel ilişki de vardı bu memelekette. Hükümetler önüne geçip çare üreteceğine milletin yatak odasına girdiler, bunlarla uğraşıyorlar. Bu ülkenin gerçek sorunu demek ki yeni hükümete göre budur. Doğaya aykırı ilişki suç kapsamından çıkarıldı, eşcinselliğe eğilim de artacak, hastalıklar artacak, insanlar korunmayı bilmiyor, eğitim yok, olaydan sıyrılmak gerçek sorunların üzerini örtmek ve toplumun başka şeyleri tartışmasına neden olmaktan başka birşey değil. Komik olan biz de yuttuk, basın da.”

 

Metin Bulut: Bu kadına hakarettir

“Bana göre hükümet yanlış şeylerle uğraşıyor. Bu yasanın ayrıca ele alınması da çok rahatsız edici. Cinsellik yasası gibi birşey, bir özel hayatımız kalmıştı. Bu nasıl iş? Birincisi toplum ahlakına aykırı, ikincisi kadın haklarına da aykırı bu kadına hakarettir bence.Gençlere de kötü örnek. Sokakta herkes bunun dalgasını geçiyor. Hele fuhuş konusu, o daha da büyük rezillik. Kız çocuklarını birer fabrika gibi gören zihniyete hizmettir bu. Biz Avrupa’nın yasalarına uyum sağlayacak kadar gelişmiş ve eğitim almış bir toplummuyuz, sosyologlar da piskologlar da araştırmacılar da çıksın konuşsun. Biz herşeyi abartan bir toplumuz, fuhuş da yasallaştı, doğaya aykırı ilişki de.”

 

Şükrü Erkun: Yasa ile neyi değiştirdiklerini anlamadım

“İnsanların kendi cinsel tercihidir. Ben bu yasa ile neyi değiştirdiklerini anlamadım. Kime ne kimin, kiminle nasıl birlikte olduğundan. Bu yasa bence topluma çok iyi anlatılamadı. Mesela eşcinsellik suç mu değil mi yasal olarak,mesela sokakta iki hemcins artık serbest olarak sevgili gibi yürüyebilecek mi, yoksa bu yasa eşcinsellik için değil de karı koca için mi? Nedir yaptıkları çok iyi bilmiyorum.Ama toplumdaki genel algı gördüğüm kadarıyla eşcinsellikle ilgilidir. Fuhuş konusuna gelince zaten başka ülkelerde yasak değil. Gece kulüpleri var, önemli olan sokakta, barlarda, pablarda yapılan fuhuşu önlemek. Bunu için ne yapıldı, kimsede ses yok. Ben hala yasanın neyi kapsadığını, neyi düzelttiklerini anlamadım.”

 

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2014, 01:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473