banner564

Her ay gelecekler

Ay. Georgios Kilisesi’nde ikinci kez yapılan ayine katılan Rumlar, beraberlerinde ekmek ve golifa getirdi; mumlar yakarak dua etti

Her ay gelecekler
banner598

Kıbrıslı Rumlar, Gazimağusa Suriçi’ndeki “Ay. Georgios Kilisesi”nde dün sabah ikinci kez ayin yaptı.

Beş papaz ve yaklaşık 300 Rum’un katılımıyla gerçekleştirilen ayin, saat 08.10’da başladı ve yaklaşık üç saat sürdü.

Ayine katılan Rumlar inanışlarına göre beraberlerinde ekmek ve golifa getirdiler; mumlar yakarak dua ettiler.

Ayine Mağusa Rum Belediye Başkanı Aleksis Galanos da katıldı.

Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, ayinin ardından kilisenin bahçesinde Galonos’la ortak açıklama yaptı.

 

Galanos: Yavaş da olsa ilerleme kaydedildi

Galanos, yıllar sonra ikinci kez ayin yaptıklarını ve bundan böyle her ay ayin için Mağusa’ya gelmeyi düşündüklerini söyleyerek bunun önemli bir adım olduğunu ve önemli bir mesaj içerdiğini Gorabet vurguladı.

Galanos, Mağusa’nın birleşmesi için ortak bir vizyonun paylaşıldığını kaydetti. Mağusa ile ilgili çalışmaları belli bir olgunluğa ulaştırmak için teknik komitelerin oluşturulması çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Galanos, yavaş yavaş da olsa belli bir ilerlemenin kaydedildiğini söyledi.

 

Kayalp: Amaç liderlere destek olmak

Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp da açıklamasında, farklılıkları hoşgörü ile karşılayıp, ortak noktaları ön plana çıkartmayı amaçladıklarını belirterek, önümüzdeki hafta içerisinde bir araya gelerek teknik komiteleri görüşeceklerini söyledi.

Kayalp amaçlarının Mağusa’nın bütünü için bir adım daha ileriye gitmek ve iki toplum liderlerine destek olmak olduğunu ifade etti.

Gazimağusa Surlariçi’nde bulunan ve DAÜ Sanat Tasarım Merkezi olarak kullanılan Ay. Georgios Kilisesi’nde 2013 Aralık ayı başında, 57 yıl sonra ilk kez ayin yapılmıştı.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2014, 01:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473