banner564

Aracın önüne düştü

Ahmet İpek’e çarparak, ölümüne neden olmakla suçlanan Birgün Fırtınaer, mahkeme huzurunda kendini savundu:

Aracın önüne düştü
banner598
Zorkun TAŞER
Lefkoşa’nın  Ortaköy bölgesindeki  camiide, akşam namazını kıldıktan sonra yolun karşısına geçmeye çalışan  77 yaşındaki Ahmet İpek’e çarparak ölümüne sebebiyet vermekten tutuklanan Birgün Fırtınaer, dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Fırtınaer, “Yol çok karanlıktı. Ahmet İpek’in refüj üzerinde olduğunu gördüm. O sırada yolun solunda başka bir araç vardı ve bir anda aracımın önüne düştü” dedi.

Hastanede hayatını kaybetti
Dün sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Meltem Dündar huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Tahkikat Şube Amirliği’nde görevli Polis Müfettiş Muavini Burak Güney’i mahkemeye tanık olarak dinletti.
Güney, kazanın, önceki gün Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Caddesi’nde Ortaköy Camii civarında saat 17.30’da meydana geldiğini anımsattı.
Kazada,  Birgün Fırtınaer’in, yönetimindeki LC 046 plakalı salon aracın, yaya olarak yolun karşısına geçmeye çalışan  77 yaşındaki Ahmet İpek’e çarptığını anlatan Güney, kazanın ardından İpek’in hastaneye kaldırıldığını ve  yaklaşık 4 saat sonra hastanede hayatını kaybettiğini söyledi.

İncelenecek kameralar var
Araç sürücüsü zanlı Birgün Fırtınaer’in aynı gün mahkeme emri gereği tutuklandığını ve olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldığı belirten Güney, alınması gereken ifadelerin ve incelenmesi gereken kamera görüntülerinin olduğunu da belirtti.

Fırtınaer: Ben çarpmadım, o refüjden düştü
Güney, zanlının soruşturma maksatlı iki gün süre ile poliste tutuklu kalması talebinde bulundu. Verilen şahadetin ardından Fırtınaer’in avukatı, talep edilen tutukluluk süresine itiraz etmezken, Yargıç Meltem Dündar,
Zanlı Birgün Fırtınaer’e de söz hakkı verdi.
Fırtınaer, “Yol çok karanlıktı. Ahmet İpek’in refüj üzerinde olduğunu gördüm. O sırada yolun solunda başka bir araç vardı ve bir anda aracımın önüne düştü” diyerek kendini savundu. Zanlıyı dinleyen yargıç Dündar, olayın aydınlığa kavuşabilmesi için iki gün süreyle tutuklu kalması emrini verdi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2015, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474