banner564

Aranan bir kişi var

Yeniboğaziçi’nde bir evden yaklaşık bin 500 TL ve ziynet eşyası çaldığı iddia edilen Murat Şengül’ün tutukluluk süresi uzatıldı

Aranan bir kişi var
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’ya bağlı Yeniboğaziçi’nde gerçekleşen sirkat meselesi ile ilgili soruşturma sürüyor. Mesele ile ilgili tutuklu bulunan zanlı Murat Şengül’ün tutukluluk süresi dün uzatıldı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Ersoy Saydağ, zanlının 19 Nisan 2015 tarihinde Yeniboğaziçi’nde gerçekleşen ev açma ve sirkat meselesi ile ilgili tutuklu bulunduğunu söyledi. Olay yerinde bulunan cep telefonunun incelemesi sonucunda bu telefon ile en son zanlının konuştuğunun tespit edildiğini aktaran Saydağ, zanlının 21 Nisanda tutuklanıp, 22 Nisan da mahkeme huzuruna çıkarılarak hakkında 2 gün tutukluluk emri temin edildiğini anımsattı.

Suçunu itiraf etti
Bu iki gün süresinde 5 kişiden ifade temin edildiğini anlatan Saydağ, zanlının da gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini söyledi. Mesele ile ilgili olarak aranmakta olan bir şahsın daha olduğunu söyleyen Saydağ,  bölgede de benzer birçok meselenin bulunduğunu ve zanlının bunlarla ilgisinin olup olmadığının araştırılacağını belirtti. Saydağ soruşturmanın selameti açısından zanlının 8 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Savcı Hasan Çaltılı bu süreyi 6 gün ile sınırlandırdı. Huzurundaki şahadeti dinleyen Yargıç Ayşen Toroslu, soruşturmanın salimen yürütülebilmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 6 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2015, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474