banner564

“Arkadaş kurbanıyız”

Gazimağusa’da farklı evlerden 6 adet tüp çaldıkları için tutuklanan Tugay Çetin ve İbrahim Şifa, mahkemeden özür diledi

“Arkadaş kurbanıyız”
banner598

Hüseyin ÇİÇEK

   Gazimağusa’da önceki gün Baykal ve Piyale Paşa mahallesinde, 2 ayrı evden toplamda 6 adet tüp gaz çalındı. Polis mesele ile ilgili olarak Tugay Çetin ve İbrahim Şifa isimli zanlıları tespit ederek gözaltına aldı. Her iki zanlı da poliste ve mahkemede tüpleri, önceki gün başka bir meseleden dolayı cezaevine gönderilen İbrahim Turaç’ın çaldığını, kendilerinin ise bilmeden ona yardım ettiğini ileri sürdü.
   Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Mustafa Çebi, zanlılardan Tugay Çetin’in 24 Mayıs 2017 tarihinde, Baykal bölgesinde bulunan bir ikametgahtan 3 adet tüpgaz sirkat ettiğini, diğer zanlı İbrahim Şifa’nın ise Piyale Paşa mahallesinde bulunan bir ikametgahtan 3 adet tüpgaz sirkat ettiğini söyledi.

Ortak kişi İbrahim Turaç
   Zanlılardan Tugay Çetin’in, konu tüpleri İbrahim Turaç ile birlikte çaldıklarını kendilerine söylediğini aktaran Çebi, İbrahim Şifa’nın ise konu tüplerden bir tanesini, İbrahim Turaç’ın motosikleti ile bir markete götürerek 40 TL karşılığında sattıklarını söylediğini ifade etti. Çebi, mahkemeden soruşturma maksatlı süre talep etti.

“Yardım et dedi, ben de ettim”
   Mahkemede söz alan zanlılardan Tugay Çetin, kimsenin bahçesinden tüp almadığını iddia etti ve “ben tüplerin çalındığını bilmiyordum, İbrahim, bana yardım et dedi, ben de yardım ettim” şeklinde konuştu.
   İbrahim Şifa  ise “hatalıyım, pişmanım, çok özür dilerim” diyerek mahkemeden af diledi. Huzurundaki şahadet ve zanlıların beyanlarını değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile her 2 zanlının da 3’er gün süre ile polis nezaretinde tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2017, 11:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474