banner564

Arkadaşlarını üzdü

Soygun suçundan tutuklanan 22 yaşındaki Kazakistan uyruklu öğrenci Imran Osmanov, polis hücresinde hayatını sonlandırdı

Arkadaşlarını üzdü
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı hücrelerde soygun suçu işlediği iddiası ile soruşturma maksatlı tutuklu bulunan 22 yaşındaki Kazakistan uyruklu öğrenci Imran Osmanov, dün sabah 06.30 sıralarında giymekte olduğu pantolon ile kendisini asarak canına kıydı. 
Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre önceki gün akşam Gazimağusa’da faaliyet gösteren “World Star Betting” isimli işyerine maskeli olarak giren ve oyuncak av tüfeğini kasa görevlisi Açelya Ay’a göstererek soygun suçu işleyen, ancak personelin müdahalesi ile etkisiz hale getirilen Imran Osmanova polis tarafından tutuklanarak hücrelere yerleştirildi. Dün sabah saat 06.30 sıralarında görevli polisten namaz kılmak için izin isteyen ve abdest alan Osmanov, hücre bölümünde bulunan bir oda içerisine girerek giymekte olduğu pantolonu ile kendini hücre demirlerine asarak yaşamına son verdi.

Savcı olay yerinde inceleme yaptı
Olayın duyulmasının ardından Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz ile Savcı Hasan Çaltılı’da Gazimağusa Polis Müdürlüğü hücrelerine giderek incelemelerde bulundu. 
Osmanov’un kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için bugün Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde cesedi üzerinde otopsi yapılacağı öğrenildi.

Oyuncak olduğunu farkedince etkisiz hale getirdi
Diyalog muhabirinin konu suçun işlendiği bet salonundan elde ettiği bilgilere göre Osmanov’un elindeki silahın oyuncak olduğunu farkeden kasa görevlisi yanında bulunan sopa ile Osmanov’a vurmaya başladıktan sonra diğer personelde harekete geçerek Osmanov’u etkisiz hale getirdi.

5 yıldır adadaydı
Henüz 22 yaşında canına kıyan Imran Osmanon’un 5 yıl önce adaya gelerek Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne kayıt yaptırdığı, burada bir müddet öğrenim gördükten sonra kaydını Girne bölgesinde bulunan British American Ünivetsitesi’ne aldırdığı öğrenildi.
Girrne’ye bağlı Boğazköy’de ikamet eden Osmanov’un cenazesinin yapılan otopsinin ardından ülkesine gönderilmesi bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2016, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473