banner564

Arşehit yeniden başkan

CTP, 26’ncı Olağan Kurultayını gerçekleştirmek için başlattığı ilçe kongrelerinin sonuncusunu Lefkoşa’da düzenledi

Arşehit yeniden başkan
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), 26’ncı Olağan Kurultayını gerçekleştirmek için başlattığı ilçe kongrelerinin sonuncusunu geçtiğimiz akşam Lefkoşa’da düzenledi. 
CTP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, KTAMS konferans salonunda gerçekleştirilen ve seçimsiz geçen 37. Lefkoşa Olağan Kongresi’nde başkanlığa tek aday olan Rifat Arşehit yeniden getirildi. 
Yönetim ve disiplin kurullarının da belirlendiği kongre, İlçe Sekreteri Yunus Konaç’ın yaptığı açılış konuşması ile başladı. Demokrasi Şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından faaliyet raporu ve mali rapor okunarak aklandı. 
Kongreye Genel Başkan Mehmet Ali Talat, Genel Sekreter Tufan Erhürman, MYK üyeleri, milletvekilleri ve belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı. Kongrenin ardından kokteyl verildi. 

Talat: Son dönemde ciddi sıkıntılar yaşanıyor
Kongrede konuşma yapan Genel Başkan Mehmet Ali Talat, kongrelerin tamamlandığını, kurultaya çok az bir zaman kaldığını belirterek, CTP’nin ülkede barışı sağlamak, emekçi insanların haklarını korumak ve geliştirmek için yola çıktığını kaydetti. 
Son dönemde ciddi sıkıntılar yaşandığını, çeşitli arkadaş gruplarının başka açılardan olaylara yaklaşarak birbirlerini eleştirme yoluna gittiğini, herhangi bir ideolojik gerçeğe dayanmadan bir diğerini eleştirmenin alışkanlık haline geldiğini söyleyen Talat, şunları kaydetti:
“Üstelik sadece belli insanlarla konuşularak değil, basına da yansımaya başladı bunlar. CTP’nin ciddi sıkıntı yaşadığı, bir anlamda motivasyon ve heyecanının azaldığı bir gerçek ise bunun nedeni az önce söylediklerimdir…”

Arşehit: Birlik olursak sırtımız yere gelmez
Kongrede tek aday olan ve yeniden başkanlığa getirilen Rifat Arşehit de, “Gelmiş geçmiş yöneticiler birlik olursa bu partinin sırtını kimse yere getiremez. Biz birilerinin desteğiyle değil, rüzgara karşı yürüyerek geldik bugünlere. Bunları yeniden hatırlayıp birbirimize sahip çıkarsak kimse sırtımızı yere getiremez” dedi. 

Yönetim ve Disiplin Kurulu belirlendi
Seçimsiz belirlenen Yönetim Kurulu’nda şu isimler yer aldı: 
Bengül Dargınsu, Faik Bozkaya, Harika Kıral, İlhak Nurluöz, İsmail Mıstıkoğlu, Mustafa Olgun, Osman Çetinsoy, Şerife Korucan, Tolga Ahmet Raşit ve Ülkü Taşseven.
Disiplin Kurulu ise Ali Bardak, Naciye Özdoğa ve Nedret Tümkan’dan oluştu.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2016, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474