banner564

Artçı deprem

Troyka, Rum kesiminde 4 bin 500 memurun işten çıkarılmasını istiyor

Artçı deprem
banner598
   Güney kıbrıs, bankalara ipotekli mülklerin yarı fiyatına satılmasını öngören yasanın Meclis’ten geçirilmesi konusunda ikiye bölünürken, Troyka’nın, Rum hükümetinden yeni taleplerde bulunduğu bildirildi.
   Simerini gazetesine göre, kamuda çalışan 4 bin 500 kişinin işine son verilmesini isteyen Troyka, bu konuda Rum yönetimine 2016’ya kadar süre verdi.
   Sendikaların ve muhalefet partilerinin ağır baskılarıyla karşılaşan Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis ise, bu kadar memurun işten çıkarılmasının söz konusu olmayacağını bildirdi. Haris, Rum Hükümeti’nin, bu konuyla ilgili bir yol haritası üzerinde çalıştığını söyledi.

DİKO ve EDEK’ten ‘OHI’

   Bu arada bankalara ipotekli malların yarı fiyatına satılmasını öngören yasa tasarısının Rum Meclisi’nde Pazartesi günü görüşüleceği, ancak DİKO ile EDEK’in, bu yasaya olumsuz oy vereceği bildirildi.
   Güney Kıbrıs’ta yayınlanan Politis gazetesi,  DİKO ve KS EDEK’in bu açıklamasının, Rum Hükümeti üzerinde yeni bir baskı oluşturduğunu ve yasanın bu şekliyle Meclis’ten geçmesi olasılığının ortadan kalktığını duyurdu. 
   Gazete, sözkonusu yasanın normalde mecliste bugün oylanması gerektiğini ancak ‘pazarlıkların sürmesi’ nedeniyle Pazartesi’ne kaldığını yazdı.
   Haberde, konuyla ilgili ikna görüşmelerini sürdürenAnastasiadis’in, siyasi parti liderlerini bugün toplantıya çağırdığı belirtildi. Toplantıya, Rum Merkez Bankası Müdürü Hristalla Yorgacis’in de katılacağı ifade edildi. 

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2014, 10:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473