banner564

Artık önlem alınsın

Kimliği belirsiz kişiler tarafından kapakları açılan Köprülü Barajı’ndan boşa akan su bölgedeki çiftçileri canından bezdirdi

Artık önlem alınsın
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’ya bağlı Köprülü köyünde bulunan barajın kapakları son dönemlerde kimliği belirsiz kişilerce sık sık açılıyor.
Baraj kapaklarının açılması ile denize akan su, aynı zamanda bölgedeki çiftçilerin tarlalarına geçiyor ve ekinlere zarar veriyor. 
Konu ile ilgili Diyalog’a şikâyette bulunan Hakan Şeker ismindeki çiftçi, hükümetin acil olarak soruna çözüm bulmasını istedi.

“Su ekinlerime zarar verdi”
Gazimağusa’ya bağlı Çayönü köyünde yaşayan ve geçimini çiftçilik ile sağlayan Hakan Şeker, kimliği belirsiz kişilerin baraj kapaklarını açtığını ve barajdan çıkan suyun çiftçilerin ekinlerine zarar verdiğini söyledi. Kendi tarlasında büyük zarar olduğunu belirten Şeker, diğer çiftçilerin de zararlarının büyük olduğunu ifade etti. Yine barajdan çıkan suyun ova yollarını da kapattığını söyleyen Şeker, çiftçilerin tarlalarına gidemediğini öne sürdü. Gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin bu sorunu çözemediğini belirten Şeker, artık sabırlarının kalmadığını, kendilerinin bu işi yapanlara yönelik önlem almak zorunda kalacaklarını söyledi.

“Su boşa akıp gidiyor”
Barajdan çıkan suyun boşa aktığını söyleyen Şeker, bu suyun bilinçli bir şekilde yer altı sularına aktarılması gerektiğini belirtti. Gölete elektrik bağlanmasının gerektiğini söyleyen Şeker, ayrıca güvenlik kamerası konularak baraj kapaklarını açan kişilerin bir an önce tespit edilip gereken işlemlerin yapılmasını istedi. Şeker, gerekirse baraja güvenlik görevlileri konulması gerektiğini söyledi.

“Barajın çevresinde piknik alanı oluşturulsun”
Baraj çevresinin doğaya kazandırılması gerektiğini ifade eden Şeker, piknik alanı oluşturularak bölge insanına ve çevreye önemli bir hizmette bulunulabileceğini savundu. Şeker, barajın sorunlarına bir an önce çözüm bulunmasını istedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2015, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474