banner564

Aslan geldi kafese girdi

İçinde uyuşturucu bulunan her sigaraya 7.5 gün hapislik

Aslan geldi kafese girdi
banner598
Çiğdem AYDIN
Türkiye’den tatil için Kuzey Kıbrıs’a gelen ve y Ekim tarihinde ülkeye Ercan Havalimanı’ndan giriş yaptığı esnada üzerinde uyuşturucu madde bulunarak tutuklanan sanık Cemali Aslan hakkındaki dava dün karara bağlandı. 
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık hapse mahkûm edildi. Başkan Ömer Güran, Yargıç Gökhan Asafoğulları ve yargıç Meltem Dündar'dan oluşan heyet sanığa 45 gün hapis cezası verdi.7 Ekim tarihinden beridir cezaevine yargılanmayı bekleyen sanığın aldığı 45 günlük ceza yattığı süreye sayıldı.
Kararda, 5 Ekim tarihinde ülkeye giriş yapan sanığın üzerinde içerisinde uyuşturucu madde Hintkeneviri olan 3 gram 243 miligrama denk gelen 6 adet tütünle karışık sigara bulunduğu ve tutuklanan sanığın yargılamak üzere 7 Ekim tarihinde cezaevine gönderildiği belirtildi. Sanık hakkında verilen kararı okuyan Yargıç, Asafoğulları, sanığın işlemiş olduğu suçun ciddi bir suç olduğunu, bu tür suçlara hapis cezası dışında bir ceza verilemeyeceğini belirterek, sanığı “uyuşturucu madde ithal ve tasarruf” davalarından 45 gün süre ile hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2016, 08:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473