banner564

Atalay aklandı

Mersin'de yürütülen FETÖ soruşturmasında KKTC Din İşleri Başkanı hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararına varıldı

Atalay aklandı
banner598
Mersin'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.
Alınan bilgiye göre, cumhuriyet başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Atalay'ın terör örgütünün şifreli haberleşme programı ByLock listesinde olmadığı, örgütle bağlantılı dernek ve sendika üyeliği ile örgütle ilişkili bir kuruluş dolayısıyla sosyal güvenlik kurumunda kaydı ile Bank Asya'da hesap arttırım hareketinin bulunmadığı belirlendi.
Tanıkların da şüphelinin terör örgütünü sürekli kınadığına yönelik yeminli ifadelerinin ardından Talip Atalay hakkında kovuştrrmaya yer olmadığına karar verildi.
Atalay, soruşturma kapsamında 10 Temmuz 2017'de Diyarbakır'da gözaltına alınmış, Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince kente getirilmişti.
Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen Prof. Dr. Atalay, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2017, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474