banner564

Ataser mutlu

Bakanlar Kurulu Girne-Alsancak yolunun ilk etabı için karar üretti

Ataser mutlu
banner598

 Bakalar Kurulu, Girne batı bölgesinde Alsancak yolunun ilk etabının yapımı için kaynak ayrılması yönünde karar üretti. Alınan kararla yol yapımı için 9 milyon TL kaynak aktarılacak. Toplam maliyeti 30 milyon TL olan yol için verilecek 9 milyon tutarla projenin ilk basamağı tamamlanacak.

Kurulun verdiği kararı memnuniyetle karşılayan Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, en geç 2 ay içerisinde yol yapım çalışmalarına başlanacağını söyledi.
Diyalog’a konuşan Ataser,  aktarılacak miktarla yolun bir kısmının tamamlanacağını da belirtti. 
Ataser, alınan kararla birlikte 9 milyon TL kaynak aktarılacağını ifade ederek, “Bu bütçe ile yolu belli bir noktaya kadar yapabiliriz”dedi. Tüm yolun yapılması için 30 milyon TL gerektiğini ifade eden Ataser, geri kalan 22 milyon TL’nin ise 2020 yılı bütçesinde yer alacağını ifade etti. Ataser, 9 milyon TL alınmasının ardından en geç 2 ay içerisinde yol yapım çalışmalarının başlayacağını belirtti.
Ataser, “Eğer bir aksilik çıkmazsa gelecek hafta Ulaştırma Bakanlığı’nda toplantı yapacağız. Son durumu ele alacağız. Görüşmenin ardından kolları sıvayacağız. İhale süreci, projeyle ilgili yapılacak son çalışmalardan dolayı en geç 2 ay içerisinde harekete başlayacağız” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473