banner564

Atun: Destek sürecek

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı tarafından yürütülen kısmi hibe programlarına hak kazanan firmalara belgeleri verildi

Atun: Destek sürecek
banner598
Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, bakanlık olarak ortaya koydukları vizyonun üretimi ve istihdamı artırmaya yönelik olduğunu, bunun gerçekleşebilmesi için girişimcilerin daha çok desteklenmesi gerektiğini söyledi.
Bakan Sunat Atun, bakanlığı bünyesinde yürütülen Kısmi Hibe Programlarına hak kazanan firmalara belgelerini törenle takdim etti.
Yapılan açıklamaya göre Atun, bakanlıkta gerçekleştirilen belge dağıtımından önce, geçmiş yılı değerlendirdi ve 2017’de yapılması planlanana projelerden bahsetti.
Atun, 2009 yılında ilk kez göreve geldiklerinde, yatırımın desteklenmesi adına çok az nitelikli uygulamanın olduğunu gördüklerini anlattı. 
Geçtiğimiz yıl esnaf hizmet sektörüne yönelik faiz destekli program uyguladıklarını, gelişen üniversite sektörüne ve yurtlara destek verdiklerini de anlatan Atun, “Mikro ve küçük işletmelere kaynak yarattık. Banka finansmanında zorluk çeken küçük esnafa ve teminat noktasında sıkıntı çekenlere de yardım eli uzattık. Bunların kurduğu kooperatiflere 500 bin lira aktardık” diye konuştu.

“2.5 Milyon TL'lik yatırım…”
“Turizm alanında 6 proje ile 1.2 Milyon TL katkı sağlanacak, bu da ülkemize yaklaşık 2.5 Milyon TL'lik yatırım yapılmasını sağlayacak” diyen Atun, 2017 için hedeflerini de şöyle açıkladı:
“Sanayici ve küçük esnaf ile zanaatkârlara yönelik proje destekli kısmi hibe programı projesi sayesinde ekonomiye 5 milyon TL kaynak ayrıldı. Girişimcilik Projesi olarak 3,5 Milyon TL’lik bir destek ayrıldı. Sanayici ve Küçük Esnaf ve Zanaatkârlara Yönelik Faiz Destekli Kredi Program Projesi olarak 4 Milyon TL, Esnaf ve Hizmet Sektörüne Yönelik Faiz Destekli Kredi Programı Projesi olarak 5 Milyon TL, Faiz Destekli Kobi Yatırım Kredi Programı Projesi olarak 4 Milyon TL, Kefalet Sandıkları Katkı Projesi olarak 1 Milyon TL, Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile ortak olarak Yükseköğretim öğrenci yurdu yapım faiz destek programı için 7 Milyon TL ayrıldı.”
Konuşmaların ardından Kısmi Hibe Programlarına hak kazanan firmalara belgeleri takdim edildi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2017, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473